Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

"ΦΩΣ & ΧΡΩΜΑ"-Η ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής μέσα από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης

 


Η συλλογή στο ανακαινισμένο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης καλύπτει ένα χρονικό εύρος περίπου 4 αιώνων.

Ελάτε να: περιηγηθούμε μαζί στους δύο ορόφους του μουσείου γνωρίζοντας το έργο των σπουδαιότερων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, να εντοπίσουμε το μεσογειακό φως των ελληνικών τοπίων, τις ευρωπαϊκές επιρροές, και να γνωρίσουμε τον ρεαλισμό και σύμβολα.
Με εφόδια: φόρμα, φως και χρώμα, σύνθεση και χρωστήρα, φόντο και θεματικά επίπεδα μαθαίνουμε να αναλύουμε τους ζωγραφικούς πίνακες!
Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από μουσειολόγο της ομάδας του Αthens for kids για τις ανάγκες της ηλικιακής βαθμιδας 7+ και απευθύνεται σε οικογένειες.
Η ξενάγηση γίνεται σε μικρές ομάδες τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης.
Κόστος 20 ευρώ ανά άτομο (είτε ενήλικας, είτε παιδί)
Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικα/συνοδό. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύει μέχρι 4 παιδιά.
Προσοχή:Οι ενήλικες πληρώνουν εισιτήριο στην Eθνική Πινακοθήκη (5 ευρώ).
Για κράτηση θέσης στείλτε email στο info@athensforkids.com
Η κράτηση γίνεται μόνο με προπληρωμή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19
Oι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο (12) έτος της ηλικίας τους, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν,
συνδυαστικά προς:
αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α, β,].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α, β,], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη, τα οποία σαρώνονται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της Εθνικής Πινακοθήκης, μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.
Εναλλακτικά, για τους επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πιστοποιητικά ελέγχονται σε έγχαρτη μορφή.
Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) ετών έως και έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
Θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων, με ταυτόχρονη τήρηση του κανόνα ένα (1) άτομο ανά δεκαπέντε (15) τ.μ.
Επιτρέπονται οι επισκέψεις ομάδων έως είκοσι (20) ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα), οπότε ο αριθμός προσαυξάνεται ανάλογα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...