Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

22 Έλληνες συγγραφείς παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία


 Ανάμεσα στους 22 Έλληνες συγγραφείς που παρουσιάζουν τα υπό έκδοση βιβλία τους περιλαμβάνεται η Ούρσουλα Φωσκόλου με τη νουβέλα ''Ησυχα να πας''. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Κίχλη.

''Το Ήσυχα να πας είναι μια εκτενής νουβέλα, η οποία αντλεί τον τίτλο της από τον στίχο του Ντίλαν Τόμας «Μη στέργεις ήσυχα να πας σε νύχτα ευλογημένη» (μτφρ. Διονύσης Καψάλης). Στο πρώτο μέρος η αφήγηση παρακολουθεί την Ολίβια και τον Θάνο στη νέα τους πατρίδα, τον καταπράσινο πλανήτη Γκλίζε. Στην τεχνολογικά εξελιγμένη αποικία του Έσπερου, όπου η προστασία της φύσης αποτελεί πρωταρχικό στόχο, συμβιώνουν αρμονικά άνθρωποι από τον παλαιό κόσμο, μαζί με προϊστορικά ζώα και ανθρωποειδή. Μέσα στο κλίμα ευφορίας που διακατέχει τους αποίκους, η Ολίβια παραμένει μελαγχολική, ενώ γρήγορα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μυστήριο, όταν ανακαλύπτει τα μυστικά υπόγεια λουτρά της Γκλίζε στα σύνορα με την απαγορευμένη ζώνη. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που συναντά όποτε βουτά στον πυθμένα των λουτρών; Το δεύτερο μέρος της νουβέλας διαδραματίζεται στη Γη, όπου ένας διανομέας βρίσκει νεκρό τον ηλικιωμένο παραλήπτη του δέματος που μετέφερε. Εξερευνώντας το σπίτι του, ανακαλύπτει ένα γράμμα που απευθύνεται στον ίδιο, καθώς και ένα ημερολόγιο με αλλόκοτες εγγραφές.
Βουτώντας στα νερά της επιστημονικής φαντασίας, η νουβέλα κρύβει στο κέντρο της την αναζήτηση του εαυτού και της μνήμης, διερευνά τα ρευστά όρια της ταυτότητας, και συνάμα αγγίζει το μυστήριο του τέλους''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...