Παρασκευή 1 Απριλίου 2022


 Στις 1/4, το Μυρμήγκι πάει σινεμά, μετακομίζοντας τις προβολές του για μία ξεχωριστή περίσταση.

Μετά το 2016 και το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», μια ταινία-ντοκιμαντέρ που με αποκαλυπτικό τρόπο ανέδειξε το ναζιστικό χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης και χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο και στη δίκη, η Αντζελίκ Κουρούνης και ο Τόμας Ιακόμπι, επιστρέφουν με τη νέα ταινία τους «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας».
Η νέα τους ταινία πιάνει το νήμα της ιστορικής αυτής δίκης, μέχρι και την καταδικαστική απόφαση τον Οκτώβριο του 2020 και την μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, φωτίζοντας όλες τις κρίσιμες καμπές της, αλλά και εκείνα τα σημεία που αποσιωποιούνται από τους επίσημους «θεματοφύλακες» της δημοκρατίας και τους «όψιμους» αντιπάλους του φασισμού.
Επιλέγουμε να διοργανώσουμε αυτή την προβολή, σε συνεργασία με τους συντελεστές της ταινίας και τον κινηματογράφο Studio, καθώς θεωρούμε ότι η συζήτηση για τον ναζισμό και τα διαρκή καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος, δεν πρέπει και δεν μπορούν να κλείσουν, μένοντας στην ιστορική απόφαση του Εφετείου.
Από τα γκαζάκια, που ομάδα φασιστών τοποθέτησε έξω από χώρο θρησκευτικής πίστης Μουσουλμάνων γειτόνων μας στα Πατήσια πριν λίγους μήνες, μέχρι τις πολύ πρόσφατες ,ρατσιστικής σύλληψης και φασιστικής εκτέλεσης, επιχειρήσεις-σκούπα στην γειτονιά της Πλατείας Βικτωρίας που διοργάνωσε η ελληνική αστυνομία, καθ υπόδειξη του Υπουργείου, ο αγώνας για την υπεράσπιση των πολυπολιτισμικών γειτονιών μας, απέναντι στις φασιστικές ομάδες που προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, αλλά και στις επίσημες ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές κρατικές πολιτικές, είναι πάντα επίκαιρος και καθοριστικός.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 1/4 , στις 20:00, στο Studio new Art cinema, Σταυροπούλου 33, στην Πλατεία Αμερικής. Η είσοδος ειναι για την ενίσχυση των παραγωγών της ταινίας και του κινηματογράφου είναι 5€ . Όποιος/α αδυνατεί να την καλύψει μπορεί να επικοινωνήσει με τη σελίδα μας και να του/της εξασφαλιστεί πρόσκληση για την προβολή.
Εξω από τον χώρο του κινηματογράφου θα γίνεται συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών, για τις ανάγκες της αποθήκης του Μυρμηγκιού.
Συλλέγουμε:
Γάλατα(βρεφικά, παιδικά και ενηλίκων), όσπρια, ρύζι, λάδι, καφέ, ζυμαρικά, ντοματοπολτούς, πάνες(βρεφικές και ενηλίκων), φρυγανιές-μπισκότα, κονσέρβες, ζάχαρη, αλεύρι, είδη προσωπικής υγιεινής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

  Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου Τρίτη 14 Μαΐο...