Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Megaron Spring Festival - Το Φεστιβάλ της Άνοιξης

 

Megaron Spring Festival - Το Φεστιβάλ της Άνοιξης

✨10 Απριλίου 👉🥁Τα κρουστά του Στρασβούργου
100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη
🥁✨Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), μια από τις πιο αξιόλογες ορχήστρες κρουστών της Ευρώπης, το Σύνολο Les Percussions de Strasbourg, έρχεται στην Αθήνα στις 10 Απριλίου για να μας μυήσει στον ιδιότυπο κόσμο του μεγάλου αρχιτέκτονα των ήχων.
👉Το Σύνολο Κρουστών του Στρασβούργου, το οποίο συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια διεθνούς καλλιτεχνικής πορείας, επέλεξε για τη μία και μοναδική εμφάνισή του στο Μέγαρο τις Πλειάδες (1979) και την Περσέφασσα (1969), δύο συνθέσεις-προκλήσεις για τον ακροατή, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ρυθμική ένταση και τεράστιο ηχοχρωματικό πλούτο.
👉Η συναυλία των Κρουστών του Στρασβούργου συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις/δράσεις του Meta-xenakis.org., μιας πρωτοβουλίας σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών σε πέντε χώρες και τρεις ηπείρους, με σκοπό τη διοργάνωση αφιερωμάτων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πολυμαθούς Ιάννη Ξενάκη.
👉Στόχος είναι να γίνει μια διηπειρωτική γιορτή για τη ζωή και το έργο του.
👉Οι κύριοι συνεργάτες συμπράττουν με τοπικούς καλλιτέχνες και ιδρύματα για να αναδείξουν όχι μόνο την προσωπικότητα του Ξενάκη και τις δημιουργίες του, αλλά και την καλλιτεχνική και φιλοσοφική του κληρονομιά, η οποία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στις τέχνες του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

  Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου Τρίτη 14 Μαΐο...