Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Χαΐνηδες/Φωτεινή Βελεσιώτου/Αλέξανδρος Κτιστάκης/Βερτζί Μαβί - 23thAntiraFestAthens


 Η Κυριακή στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας | #23ndAntiraFestAthens θα είναι γεμάτη τραγούδια και ήχους που μας φέρνουν όμορφες αναμνήσεις, που μας ταξιδεύουν από τη Κρήτη μέχρι την Ήπειρο. Στίχους που έχουμε σιγοτραγουδήσει και βρωντοφωνάξει, μελωδίες που κολλάνε στο μυαλό...

Μαζί μας θα είναι οι:
🔴Βερτζί Μαβί
Οι Βερτζί Μαβί με λυρισμό και αμεσότητα δημιουργούν ένα παζλ πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, αντλώντας έμπνευση από την ανεξάντλητη πηγή της ανθρώπινης έκφρασης και δημιουργίας ανά τον κόσμο. Ένα μωσαϊκό ηχοχρωμάτων από όλο το φάσμα της ροκ μουσικής, του ελληνικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, της παράδοσης και της ευρύτερης ποπ κουλτούρας.
🔴Αλέξανδρος Κτιστάκης
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης είναι εκείνος ο ερμηνευτής που μπορεί να καθηλώσει το κοινό με μία κιθάρα και μία φωνή. Ο τρόπος που μεταδίδει τη μουσική του στο κοινό, η χαρακτηριστική φωνή του και το πάθος του σε κάθε ερμηνεία είναι όλα εκείνα που θα γεμίσουν τις καρδιές του κόσμου σε κάθε του εμφάνιση.
Από το 2012 ασχολείται με τη μουσική σύνθεση για το θέατρο , το 2013 έως το 2018 ήταν μέλος της μπάντας του Θανάση Παπακωνσταντίνου ως τεχνικός σκηνής και ερμηνευτής και παράλληλα ξεκίνησε να γράφει τραγούδια, μιας και όσα λίγα είχε φτιάξει στην μετεφηβική του ηλικία, μια μέρα απλώς τα πέταξε.
Αυτή την περίοδο ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.
🔴Φωτεινή Βελεσιώτου
Γνήσια ρεμπέτικη φωνή με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που επικοινωνεί με τα θέματα αυτού του ιστορικού μουσικού είδους. Καταφέρνει να εναλλάσσεται στο λαϊκό και το έντεχνο αναδεικνύοντας το εύρος της φωνής της. Ποιος δεν έχει ακούσει τις πολυτραγουδισμένες ‘Μέλισσες’ και τα ‘Διόδια’…
Αν και ξεκίνησε πριν περίπου 15 χρόνια, γρήγορα η φωνή της κέρδισε την αγάπη του κόσμου σε τέτοιο σημείο που να συγκρίνεται με το τρόπο που τραγουδούσε η μεγάλη Σωτηρία Μπέλλου. Η ίδα παραμένει μετριόφρων, κρατώντας την αγάπη του κόσμου και την αγάπη για αυτό που κάνει:
"Τσιμπιέμαι να δω αν είναι αληθινό αυτό που ζω. Είναι πρωτόγνωρο. Δεν περίμενα τίποτα από αυτά. Καριέρα; Ποια καριέρα; Ως μάνα, ως δασκάλα, ναι. Εκεί. Οχι εδώ. Πόσο ανατρεπτική είναι τελικά η ζωή».
🔴Χαΐνηδες
Πέρσυ συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από την είσοδο των Χαΐνηδων στη δισκογραφία. Δεν υπάρχουν λόγια για τις στιγμές, τις μουσικές και τους στίχους που μας έχουν χαρίσει.
Θέλουμε όμως να σταθούμε σε κάτι άλλο. Πριν λίγες μέρες έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Νόνης, ο αγαπημένος μπασίστας των Χαΐνηδων. Η εμφάνιση και η ημέρα αυτή, αφιερώνεται και σε εκείνον και μοιράζομαστε αυτά τα σύντομα λόγια του συγκροτήματός ως αποχαιρετισμό:
«Ο πιο ανοιχτόκαρδος, κοινωνικός, αλληλέγγυος, γενναιόδωρος μουσικός που έχουμε γνωρίσει. Η γενναιοδωρία του συνεχίζεται ακόμη και μετά θάνατον: Δωρίζει τα εσωτερικά του όργανα, για να δώσει πνοή και γέλιο σε άλλα πικραμένα χείλη.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε!»
Οι μουσικές διαδρομές της πρώτης νύχτας του φεστιβάλ συνεχίζονται :
🔴Στο χώρο των μεταναστευτικών κοινοτήτων
🔴Στη λαική σκηνική
Περισσότερα πολύ σύντομα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...