Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Σύντομη κριτική [ χαιρετισμός ] στο βιβλίο΄΄άλφα όπως αγαπώ΄΄ ποίηση - ΄΄Χρόνος εκδόσεις΄΄ Λαμία 2022 -του Β.Α.Σ.Ι.Λ.Η... Τ.Σ.Α.Κ.Ι.Ρ.Ο.Γ.Λ.Ο.Υ.

 Σύντομη κριτική [ χαιρετισμός ] στο βιβλίο΄΄άλφα όπως αγαπώ΄΄ ποίηση - ΄΄Χρόνος εκδόσεις΄΄ Λαμία 2022 -του Β.Α.Σ.Ι.Λ.Η... Τ.Σ.Α.Κ.Ι.Ρ.Ο.Γ.Λ.Ο.Υ.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι φίλες και φίλοι σας σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Μετά τις εξαιρετικές εκδόσεις ΄΄Δίστομο καντάτα΄΄, ιστορικής κυρίως μνήμης, ΄΄Της οργής και του έρωτα΄΄, έντονης λυρικής χροιάς και στοχασμού, έρχεται να προστεθεί στην τριάδα, και το ποιητικό ΄΄άλφα όπως αγάπη΄΄ με επιμελημένη στοχαστική αρμονία στίχων, να χαρτογραφήσουν το ποιητικό του προφίλ, με πολλές ψυχικές εκρήξεις και λυρικές σπονδές αποκάλυψης, με διανθρώπινες επεκτάσεις ταξιδιών και εξομολόγησης, με ατόφιες τις μνημικές του διαπλεύσεις, που σμίγουν με την αμοιβαιότητα της οικογένειας, με κοινωνική πάντα διάνθιση γεγονότων και πολλών διακριτών διαπιστώσεων, αισθητικής έκπληξης, φλεγόμενης θύμησης, αγαπητικής φροντίδας ερωτεύσιμων σιωπών πάθους ή εντυπωμένων στιγμών συναισθηματικής γαλήνης, ισορροπίας και σεβασμού. Η ποίησή του αρμολογημένη πάντα στο θαύμα της ζωής και της ύπαρξης, συνταξιδεύει στην αναζήτηση της χαράς και της αγάπης, αφού σελ. 19.΄΄δεν μπορεί.. // πρέπει να υπάρχει η αλήθεια // της ηδονής και της οδύνης του έρωτα΄΄ ή σελ. 26, ΄΄για να μείνει εσαεί ερωτευμένος // εσαεί ζωντανός΄΄ ή σελ. 35, ΄΄Να βρω μια λέξη σου θέλω, να κρυφτώ στο κόρφο της΄΄ και σελ.43, ΄΄Συλλαβίζω την ευτυχία μου // στο αλφαβητάρι των ματιών σου΄΄...Στίχοι που τον συνακολουθούν αισθητικά και πρακτικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του. ΄΄Άλφα - λοιπόν- όπως αγαπώ΄΄ με αλφαδιασμένη ποίηση στα σπλάχνα της επικοινωνίας, με χρηστικό και ανάγλυφο το ερωτικό του ρίγος και με ΄΄θραύσματα μνήμης΄΄ στα κοινωνικά πράγματα, προς την ευτυχία, την απλότητα, τον σεβασμό και στην άφθορη δοτικότητα.
Καλοτάξιδο φίλτατε ποιητή Βασίλη Τσακίρογλου το πόνημά σου !!
Κώστας Καρούσος Πρόεδρος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτ. 12/2/23.
Ο Βασίλης Τσακίρογλου γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά από γονείς πρόσφυγες από το Αϊδίνιο και τη Σμύρνη. Είναι πτυχιούχος Εκτελωνιστής. Εργάστηκε στην ΄΄Αλουνίνιον της Ελλάδος Α.Ε. Υπήρξε αθλητής στίβου και αργότερα κριτής και Αντ/δρος του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βοιωτίας-Εύβοιας. Ασχολείται με την λογοτεχνία και το θέατρο. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε γνωστά περιοδικά- ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ--ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΉ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ-3η ΧΙΛΙΕΤΙΑ κ.α. κάποια έχουν μελοποιηθεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...