Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - PHOTOGRAPHY EXHIBITION "άνθρωποι"


 Έκθεση Φωτογραφίας

Βασίλης Κρητικός
άνθρωποι
σώματα πρόσωπα βλέμματα
Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας σαν Θέατρο Ειλισσός, ο ίδιος χώρος, ανακαινισμένος πρόσφατα, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας «άνθρωποι» του Βασίλη Κρητικού aka vaskokri photographer, για δύο μήνες, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2023.
Έναρξη : Εγκαίνια την Παρασκευή 3-2-2023 στις 7μμ
Μέρες & ώρες λειτουργίας :
κάθε Παρασκευή 6 - 9μμ & Σάββατο 11πμ - 8μμ.
Χώρος : Χώρος Τέχνης Ειλισσός (Θέατρο Ειλισσός)
Αγλαονίκης 3, Νέος Κόσμος
Τηλ. επικοινωνίας : 6944 301678
e-mail : vassikri@gmail.com
Είσοδος ελεύθερη
Τα έσοδα της έκθεσης θα ενισχύσουν την αστική - μη κερδοσκοπική εταιρία «Ειλισσός» που θα διατηρήσει και το μοναδικό αντίγραφο των φωτογραφιών που θα πουληθούν.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθεται σε ειδική τιμή το βιβλίο «Στιγμές Ταξειδιού».
************
Ο Βασίλης Κρητικός... γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και διηύθυνε εταιρία πληροφορικής απο την αρχή της καρριέρας του για 33 χρόνια...
Απο μικρό παιδί έχοντας ζήσει και αγαπήσει την πολιτιστική ανανέωση της δεκαετίας που προηγήθηκε της δικτατορίας (1967), ενδιαφέρθηκε για τη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά πάνω απο σαράντα χρόνια. Το 2006 επιστρέφοντας στις παιδικές αγάπες, ίδρυσε την πολιτιστική εταιρία «Ειλισσός» με στόχο την έκφραση αλλά και βοήθεια κυρίως νέων καλλιτεχνών.
Τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Στιγμές Ταξειδιού» με καλλιτεχνικές φωτογραφίες του των τελευταίων 40 ετών.
************
...ασχολούμαι με την καλλιτεχνική φωτογραφία πάνω από σαράντα χρόνια παράλληλα με τις λοιπές δραστηριότητες μου... πέρα από την προσωπική ματιά στα πράγματα με ενδιαφέρει κυρίως το δυνατό θέμα δίνοντας λιγότερη σημασία στην άψογη τεχνική χωρίς βέβαια να την αγνοώ... όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν φωτογραφίες από ταξίδια σ'όλο τον κόσμο, φωτογραφίες του δρόμου, σκηνοθετημένες φωτογραφίες, portfolio καλλιτεχνών κα
... τον Δεκέμβρη του 2020 – κυκλοφόρησε το βιβλίο τέχνης με φωτογραφίες μου και κείμενα στα ράφια επιλεγμένων βιβλιοπωλείων... αφορμή στάθηκε το τελευταίο μου project "No Name" people... an old & still painful story μέσω του οποίου θέλω να "κοιτάξουμε" αρχικά και να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξή των "ανώνυμων" ανθρώπων για να τους βοηθήσουμε όσο αυτό είναι εφικτό..
Στην έκθεση του 2023 παρουσιάζω μια επιλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών σε διαστάσεις 50 Χ 70 & 30 X 45 με κοινό παρονομαστή την ανθρώπινη παρουσία... άνθρωποι που γνώρισα στα ταξείδια μου στον τόπο τους... άνθρωποι που ήρθαν και με βρήκαν στον χώρο μου... πιό γενικά φωτογραφίες προϊόν συναντήσεων με αγαπημένους και πολύ ενδιαφέροντες άνθρώπους που με ενέπνευσαν για να δημιουργήσω αυτό το υλικό και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.
ΕΙΛΙΣΣΟΣ μια εταιρία για τον πολιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...