Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ_ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ |δημιουργώντας μια Performance|Workshop


 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ

από την Πηνελόπη Φλουρή/ Ομάδα Abnormal
Μια φωτογραφία- μια ιστορία
Δημιουργώντας μια performance
Η φωτογραφία επιλογής του κάθε ετόμου γίνεται η αφορμή για την σύνθεση ενός νέου κόσμου , μίας Performance , η οποία θα φέρει τον α—λογο κόσμο της επί σκηνής , μέσα από την διευρυμένη φαντασία και έκφραση.
Στο εργαστήρι αυτό θα αναζητήσουμε τα εκφραστικά εργαλεία και τα μέσα που διαθέτουμε μέσα από την μοναδικότητα της καλλιτεχνικής ταυτότητας του κάθε performer με ισχυρή κινητήριο δύναμη να αποτελεί η Ομάδα, και η αλληλοεπίδραση με τους άλλους σε κοινό τόπο και χρόνο. Η καλλιέργεια της ομαδικότητας και της εμπιστοσύνης ως το πιο ισχυρό στοιχείο ανεξάντλητης πηγής έμπνευσης για την υπόσταση της καλλιτεχνικής μας παρουσίας.
Το κάθε άτομο καλείται να να φέρει μία φωτογραφία προσωπική ή όχι, με οποιοδήποτε θεματική η οποία είναι αφορμή να πυροδοτήσει την δημιουργικότητα , να κινητοποιήσει την φαντασία και την έμπνευση για να δομηθεί μία κατάθεση –μοίρασμα με στοιχεία Performance
Το σωματικό και φωνητικό ζέσταμα θα αποτελέσουν την βάση της διαδικασίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές αναπνοής και σωματικές ασκήσεις για την ενεργοποίηση του συνόλου και θα δουλέψουμε με αριθμολογία ως μέσο ένωσης της Ομάδας ,με στόχο την συνδημιουργία.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε μουσικούς, ηθοποιούς , χορευτές, εικαστικούς , φωτογράφους αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία και να αποτελέσει μέλος ενός συνόλου όπου κυρίαρχο ζητούμενο είναι η δημιουργία , η καλλιέργεια της ομαδικότητας , ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, επαγγελματικής εμπειρίας ή ταυτότητας και καταγωγής.
Η ολοκλήρωση το εργαστηρίου μπορεί να γίνει με ανοιχτή παρουσίαση σε περίπτωση που το επιθυμούν οι συμμετέχοντες, ως επισφράγιση της διαδικασίας και της σύνθεσης .
Περιορισμένος αριθμός θέσεων .
Κάθε Τρίτη 18:30-22:30 ( τετράωρα)
18 Απρίλη- 24 Μάη ( 6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ )

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 150 ευρώ
Early bird εως και 30 Μάρτη : 120 Ευρώ
-
Σε περίπτωση που καποι@ ενδιαφέρεται αλλά δυσκολεύεται οικονομικά μην διστάσει να επικοινωνήσει.
Ερωτήσεις –Συμμετοχή: Abnormal.theater@gmail.com

H ομάδα Αbnomal δημιουργήθηκε το 2012 με έδρα την Αθήνα και βασικό ιδρυτικό μέλος την Πηνελόπη Φλουρή (απόφοιτός της Ανώτερης Δραματικής σχολής “Αρχή”, της Νέλλης Καρρά ) η οποία αναλαμβάνει την διασκευή και σκηνοθεσία στα έργα δίνοντας έμφαση στον πειραματισμό μέσα από ερευνητικά βιωματικά θεατρικά εργαστήρια ( Βαν Γκογ-Χαλεπάς/Ιδιοφυΐα και τρέλα, Ρίζες –από το γέλιο στο κλάμα) καθώς και την δραματοποίηση λογοτεχνικών έργων .
Η έρευνα που κάνει βασίζεται σε θέματα κοινωνικοπολιτικής φύσεως και πειραματίζεται με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα , έχοντας ως κυρίαρχο μέσο για να ειπωθεί η κάθε ιστορία την σχέση του Λόγου με το Σώμα .
Η ποίηση με την ευρύτερη έννοια του όρου χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική της ταυτότητα.
Η δουλειά της είναι αποτέλεσμα παρατήρησης που προέρχεται από την βαθύτερη ανάγκη κατανόησης του κόσμου , ενός κόσμου γεμάτο αντιφάσεις, θέλοντας να δώσει σχήμα και μορφή.
Το 2022 δημιουργεί τον δικό της ανεξάρτητο χώρο ο οποίος βρίσκεται στο Θησείο Η.UG ( Human Underground).
Η Σύσταση της Α.Μ.Κ Εταιρείας της ομάδας Abnormal Group έγινε το 2021 με στόχο την καταγραφή και υποστήριξη της δουλειάς της .
Μέχρι σήμερα έχει λάβει δύο επιχορηγήσεις από το ΥΠ.ΠΟ. Α
1) για την έρευνα στο Θέατρο ( Βαν Γκογκ –χαλεπάς /ιδιοφυία και τρέλα) και 2) για την Άυλη πολιτιστική κληρονομιά ( Από την αγγειοπλαστική στη μουσική) κι έχει ακόμα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την παράσταση Πανούκλα 2022 .
Μερικές από τις πιο σημαντικές δουλειές της ομάδας Abnormal είναι
ΠΑΝΟΥΚΛΑ 2022 ( Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Δήμος Αιγάλεω-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) https://www.documentonews.gr/.../new-entries-gnorizoyme.../
Van Gogh – Χαλεπάς/ Ιδιοφυία και τρέλα (Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Φεστιβάλ Τήνου 2021) https://www.culturenow.gr/pinelopi-floyri-o-pragmatikos.../
UDU –Χώμα και νερό( Ντοκιμαντερ μικρού μήκους 2022)
Γράμματα στη Νόρα , του James Joyce . (Ξενοδοχείο Μπάγκειον , Θέατρο Φάουστ , θέατρο Λιθογραφείον 2018-2019)
https://artplay.gr/.../o-tzeims-tzoys-syynanta-ti-nora...
Ο Ξένος του Α. Καμύ (Bios Tesla 2016)
https://www.lifo.gr/.../o-xenos-toy-almper-kamy-ginetai...
Άγιοι Σχεδόν του Τζ.Τζόυς (2014 Θέατρο Επι Κολωνω),
Συνέβη χθες του Mark Ravenhill (2012, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Αισχύλεια 2012 )



Κριτική Κωσταντίνου Μπούρα
https://grafei.wordpress.com/.../%CE%B7-%CE%B1%CE%BB.../...
TUESDAY, 18 APRIL 2023 AT 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...