Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Προβολή του "WOMANIFESTO" της Έφης Σπύρου


 WOMANIFESTO

Την Κυριακή 23/4 στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του μωσαϊκού φιλμ-μανιφέστο «WOMANIFESTO», σε σκηνοθεσία της εικαστικού Έφης Σπύρου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή το φιλμ. Μαζί μας θα έχουμε τη σκηνοθέτιδα, καθώς και συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες.
**
(2022, 30’)
Η εικαστικός Έφη Σπύρου, και η ομάδα της μη κερδοσκοπικής καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας RUNONART, προσκαλεί στο σύνολο 30 γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο δίνοντας για ένα λεπτό on camera την δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών.
Οι καλλιτέχνιδες θέτουν ερωτήματα γύρω από την καταγωγή, την ταυτότητα, την ανθρωπινότητα, την μνήμη και την απώλεια, την εξουσία, το περιβάλλον, την γη και την γλώσσα, το Άλλο-το άγνωστο ή το οικείο, το τραύμα και την απελευθέρωση, τον Έρωτα. Το project WOMANIFESTO ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά με δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς, ως WOMANIFESTO I, τον Οκτώβριο του 2021 και συνέχισε με ακόμα δεκαπέντε δημιουργούς, ως WOMANIFESTO II, τον Οκτώβριο του 2022.
Στο WOMANIFESTO I, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Άγκατα Δαρλάση, Βαρβάρα Ρούσσου, Έλενα Τοπαλίδου, Ευτυχία Παναγιώτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Μάρω Φασουλή, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νεφέλη Σαρρή, Πωλίνα Κρεμαστά, Παυλίνα Μάρβιν, Ράνια Μπέλλου, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Μαρία Γιαγιάννου,
Χρύσα Βαλσαμάκη και Έφη Σπύρου (Ελλάδα).
Στο WOMANIFESTO IΙ, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Tamar Raban (Ισραήλ), Enact Theatre [Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή], Λία Χαράκη, Νάγια Τ. Καρακώστα, (Κύπρος) και οι δημιουργοί Άρτεμις Παναγιωτίδου, Ελευθερία Καζάνα, Έρη Δημητριάδη, Ελένη Πανουκλιά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρία Παπαφίγκου, Μαρία Σιόρμπα, Μαρία Παπαποστόλου, Νατάσα Μπιζά και Σταυρούλα Σιάμου (Ελλάδα).
Σύλληψη έργου-Σκηνοθεσία: Έφη Σπύρου
Διευθύντρια Φωτογραφίας-Κινηματογράφηση: Ζέτα Σπυράκη
Φωτογραφία στην αφίσα: Emma Louise Charalambous
**
🕒 Κυριακή 23/04 στις 17:00
👉 Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης.
👉Διαθέσιμα δωρεάν εισιτήρια και στην είσοδο.
Θυμίζουμε ότι :
📍Ανήμερα της εκδήλωσης δίνεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην είσοδο.
📍Η προκράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
📍Στη συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...