Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Πέντε Μουσικοί, Τρία Σχήματα στο six d.o.g.s

 


Πέντε Μουσικοί, Τρία Σχήματα στο six d.o.g.s

*Μανώλης Αγγελάκης / Αντώνης Λιβιεράτος
*Σ. Τζιρίτας / Μ. Καραγιάννης
*Σπύρος Παπαδουλάκης

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

στην είσοδο: 7€

Πέντε Έλληνες μουσικοί, τρία σχήματα με ομοιότητες στον ηλεκτρονικό και προοδευτικό ήχο ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s, την Παρασκευή 31 Μαρτίου.
Μία μάζωξη Ελλήνων καλλιτεχνών που με διάφορους συνδυασμούς είτε επί σκηνής είτε στο στούντιο γνωρίζονται και συμπράττουν πολλά χρόνια μέσα και έξω από τα όρια των σχημάτων που θα παρουσιαστούν.


*Ο Σπύρος Παπαδουλάκης παίζει πληκτροφόρα, γυρνάει ποτενσιόμετρα, πατάει κουμπιά, σαμπλάρει, διαλύει και αναπαράγει ήχους και εικόνες για μια 20ετία. Έχει αναλάβει live visuals σε δεκάδες συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έχει συμμετάσχει ως SpyrosVJ, στη συλλογή της A Man out of Man «Έλληνες Συνθέτες Ηλεκτρονικής Μουσικής σε πεδία Επιστημονικής Φαντασίας» (2017).

*Ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι φίλοι εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχουν συνεργαστεί επανειλημμένα μεταξύ τους τόσο στη σκηνή όσο και στο στούντιο. Η ιδέα του κοινού ambient noise duo που θα παρουσιάσουν γεννήθηκε, θεωρητικά, το 2019 αλλά, τελικά, υλοποιήθηκε το 2020 υπό τις περίεργες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας των αλλεπάλληλων lockdown. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, στις οποίες ο αυτοσχεδιασμός παίζει κύριο ρόλο, χρησιμοποιούν ένα minimal setup (ηλεκτρική κιθάρα/ όργανο/ effects ). Έχουν ήδη ολοκληρώσει την ηχογράφηση ενός άλμπουμ το οποίο, υπό ομαλές συνθήκες, θα κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον.
*Ο Μιχάλης Καραγιάννης και ο Στυλιανός Τζιρίτας έχουν συμπράξει πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια με διαφορετικούς ρόλους ο καθείς ανά περίπτωση. Αυτή τη φορά βρίσκονται ως δίδυμο που χρησιμοποιεί τύμπανα, κλαβιέ, κλαρινέτο και μαγνητοταινίες αναζητώντας και ποιώντας ήχο με βασικές επιρροές τον Yanni και τους Return to Forever. Η "Σύνθεση Ακροατηρίου" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 και είναι η πρώτη κυκλοφορία του σχήματος, ενώ ηχογραφήθηκε ζωντανά στο στούντιο.
ΔΕΥΤΈΡΑ, 29 ΜΑΪ́ΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...