Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ατομική Έκθεση Zωγραφικής Κωνσταντίνου Τόλη "Μεταίχμιο"

 


Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Κωνσταντίνος Τόλης

"Μεταίχμιο"
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 4 Μαΐου, ώρα 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 4 Μαΐου-27 Μαΐου 2023
Η Sianti Gallery την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20:00 εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Τόλη με τίτλο «Μεταίχμιο».
Ζούμε άραγε ακροβατώντας πάνω σε μία λεπτή διαχωριστική, πλην όμως χρωματιστή, γραμμή; Φυσικά. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και στα έργα του Τόλη. Όλη η ανθρώπινη δραστηριότητα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας πραγματικής και μιας ψηφιακής εμπειρίας. Με άλλα λόγια ανάμεσα στον συνειδητό υπαρξιακό κόσμο και στον ασυνείδητο ψηφιακό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ζωγραφική του Κωνσταντίνου: δημιουργεί ζωγραφικούς και συνάμα ψευδαισθητικούς χώρους, καθώς το έργο προκύπτει μέσα από μία ελεγχόμενη χρωματική σύνθεση του σήμερα.
Αυτή την ισορροπία μεταξύ του εικονικού και ανεικονικού κόσμου υπογραμμίζει και η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη, που επιμελείται την έκθεση: « Ύστερα από πολύχρονες εντρυφήσεις στη διαχρονική πορεία της ιστορίας της τέχνης και άπειρες τεχνοτροπικές δοκιμές ο Κωνσταντίνος Τόλης διατυπώνει στα έργα του, με γενικό τίτλο «Στο Μεταίχμιο της πραγματικής και της ψηφιακής εμπειρίας», έναν μεταμοντέρνο νέο-πλαστικισμό.
Οι παλίμψηστες επιφάνειες της ζωγραφικής του, με τις δομημένες χρωματικές εντάσεις, τον ρυθμικό παλμό και τις συνεχείς αλληλουχίες απουσίας – παρουσίας, σχήματος και φόρμας, διακατέχονται από μια χαρακτηριστική πλαστικότητα. Ακροβατεί μεταξύ ανεικονικού και ανεικονικού με συγκροτημένη αφαιρετική διάθεση ενεργοποιώντας τις βασικές αρετές της πλαστικής, την αρμονία και την αισθητική. Αυτή η τελευταία εικαστική του προσέγγιση είναι μια αισθητηριακή εμπειρία και θα μπορούσε να ονομαστεί «ζωγραφική στα χρόνια της ωριμότητας».
Τελικά, τα έργα του Κωνσταντίνου αιχμαλωτίζουν τον θεατή γιατί σχεδόν εξισώνουν την ψηφιακή-εικονική πρακτική με την πραγματική-καθημερινή. Κατά πόσο, όμως, αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά ή καταλυτικά στην ίδια την φύση του ανθρώπου είναι επιλογή του καθενός.
Δείτε περισσότερα για την έκθεση:
https://bit.ly/3GZSmkv
Sianti Gallery
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 11634
(πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
+30 2107245432
Email: info@siantigallery.com
Website: siantigallery.com
Ώρες λειτουργίας:
Τρ-Πεμ-Παρ:10:00-20:00,
Τετ: 10:00-16:00,
Σαβ: 10:00-16:00
Κυρ-Δευτ κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...