Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

2ο φεστιβάλ κινηματογράφου στη Σαμοθράκη, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action Art

 


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία North Tree Productions θα προχωρήσει φέτος το καλοκαίρι στη διεξαγωγή του 2ου φεστιβάλ κινηματογράφου στη Σαμοθράκη, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action Art. Το παγκόσμιο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Σαμοθράκης λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο νησί της Σαμοθράκης για 3 ημέρες (από 18 έως 20 Αυγούστου) στον χώρο του παλιού σχολείου στα Θέρμα. Το φεστιβάλ στοχεύει στην προώθηση του πολιτισμού και των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Η Σαμοθράκη αποτελεί ένα διεθνή τουριστικό προορισμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και γι’ αυτό το λόγο ένα φεστιβάλ σαν το UFFS θα μπορέσει να ικανοποιήσει με τις δράσεις του τις απαιτήσεις τόσο των κινηματογραφόφιλων, όσο και ανθρώπων με άλλα είδους ενδιαφέροντα, καθώς δεν στεκόμαστε μόνο σε προβολές ταινιών αλλά εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα μας με παράλληλες δράσεις για να είναι μια εκδήλωση που αφορά όλο τον πληθυσμό του νησιού και επίσης θα δημιουργήσει και τουριστικό ενδιαφέρον.
Αναλυτικότερα:
Οι ταινίες που καταθέτονται από τους συμμετέχοντες κρίνονται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και οι επιλεγμένες προβάλλονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και την τελευταία μέρα γίνονται οι απονομές των βραβείων των επικρατέστερων. Η συμμετοχή είναι αρκετά υψηλή από πέρυσι και συνεχίζει το ίδιο φέτος τη δεύτερη χρονιά μας.
Tο φεστιβάλ φιλοξενεί παράλληλες δράσεις πριν τις προβολές των ταινιών, δια δραστικές δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, επίσκεψη σε λαογραφικό μουσείο του νησιού και στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιoπωής με ξενάγηση από αρχαιολόγο κ.α.
Υπάρχει επιπλέον και μπουφέ καλωσορίσματος όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, καθώς επίσης και αναμνηστικές δημιουργικές κατασκευές με τη βοήθεια του κοινού στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα δοθούν στο δήμο του νησιού ως αναμνηστικά.
Μπορείτε να παρακολουθείτε το φεστιβάλ από τα social media (Site: uffsam.com, Facebook page: uffsuniversalfilmfestivalsamothaki, Instagram: UFFS (Universal Film Festival Samothraki), σελίδα στο Film Freeway: filmfreeway.com/UFFSUniversalFilmFestivalSamothraki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

  Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου Τρίτη 14 Μαΐο...