Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2023


 Σάββατο 1η Ιουλίου 2023, Θέατρο Πέτρας. Το μεγαλύτερο πολυφωνικό αντάμωμα φέτος στην Ελλάδα! Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2023, η μεγαλύτερη σύναξη του Πολυφωνικού Καραβανιού φέτος στην Αθήνα!

Συμμετέχουν δεκαεννέα πολυφωνικοί όμιλοι και μουσικά σχήματα, από όλες τις γενιές τoυ πολυφωνικού τραγουδιού. Με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, από Πωγώνι, Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Άνω Δερόπολη, Μουργκάνα, Παρακάλαμο, Ριζά, Βούρκο, Χειμάρρα, αλλά και με πολυφωνίες της Αλβανίας, του Βώλακα Δράμας και της ελληνόφωνης Kάτω Ιταλίας! Μια μονάκριβη, ιδιαίτερα γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας που αναδεικνύει όλο τον πλούτο και την ποικιλία της κοινότητας πολυφωνίας και του πολυφωνικού τραγουδιού.
Οι συμμετοχές των πολυφωνικών ομίλων και σχημάτων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθιστώντας την φετινή γιορτή στο μεγαλύτερο πολυφωνικό αντάμωμα διαχρονικά στην Ελλάδα! Συμμετέχουν:
"ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΙΚΑ"
ΚΟΣΣΟΒΙΤΣΑ
ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ (Oμοσπονδία)
"ΧΑΟΝΙΑ"
"ΟΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ" (Ένωση Χειμαρριωτών)
ΧΛΩΜΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΏΝ "ΧΑΟΝΕΣ"
"VËLLAZËRIMI" (Αλβανία)
"ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ" (Βαγγέλης Κώτσου"
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΩΔΕΣ"
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕ
"ΠΟΛΥΦΩΝΟ" (Εργαστήρι ΚΕΜΦΑ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ "ΔΩΔΩΝΑΙΟΝ ΦΩΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" (Καλαμάτα)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΙΛΙΣΣΟΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
"ΙΩ" (Bώλακας Δράμας, Κάτω Ιταλία)
Μαζί τους, η εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ σε πολυφωνικά τραγούδια με οργανική συνοδεία και ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια. Και μαζί και οι γκάιντες του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΑΝΑΚΗ σε σκοπούς και χορούς από Θράκη και Μακεδονία!
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2023 πραγματοποιείται στον απόηχο της παγκόσμιας αναγνώρισης του Πολυφωνικού Καραβανιού που, πριν από ενάμιση χρόνο, εγγράφηκε μετ΄ επαίνων στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας την πρώτη και μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από μεριάς της Ελλάδας και την, μόλις, 29η διαχρονικά, από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης της UNESCO! Η παγκόσμια αναγνώριση αντανακλά στο σύνολο της κοινότητας πολυφωνίας, στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι. Στηρίζει και προβάλλει την συμβολή όλης της κοινότητας στη διαφύλαξη του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού διοργανώνονται από την «Άπειρος» - Πολυφωνικό Καραβάνι και για εικοστή δεύτερη χρονιά φιλοξενούνται από το Φεστιβάλ Πέτρας και τον Δήμο Πετρούπολης. Η φετινή γιορτή είναι η τέταρτη μεγάλη πολυφωνική σύναξη που οργανώνει το Πολυφωνικό Καραβάνι φέτος (13 Ιανουαρίου Γιαννενα, 13 Mαρτίου Πανηπειρωτική, 28 Μάη Λόφος Μουσών) και ακολουθεί το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ που θα ταξιδέψει από τις 30 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, εντός και εκτός των συνόρων, καθώς και σε Όλυμπο, δυτική Μακεδονία, Αλβανία.
Η είσοδος στον χώρο θα ξεκινήσει από τις 8 μμ ενώ η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μμ. Όλοι οι συμμετέχοντες, ερμηνευτές και θεατές, προσκαλούνται με έγνοια και φροντίδα για την τήρηση των μέτρων αλληλοπροστασίας.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 9 μμ, οι «φωνές της πέτρας» σμίγουν στο Θέατρο της Πέτρας, σε μια γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας, την πιο μεγάλη φέτος στην Ελλάδα, που αξίζει να την χαρούμε και να την τιμήσουμε όλοι αντάμα! Με τραγούδια, που, όπως γράφει ο Μιχάλης Γκανάς, «ή τ΄ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ΄ αντέξεις». Και στην κορύφωσή της, να χορέψουμε όλοι μαζί, στον κύκλο του χορού, ο ένας δίπλα στον άλλον, ο ένας μαζί με τον άλλον, έτσι όπως μας θέλει και το πολυφωνικό τραγούδι!
Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

  Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  συναυλία στο Ντουμπάι με έργα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου Τρίτη 14 Μαΐο...