Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Athens Art Book Fair 2024 – 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνικών Εκδόσεων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνικών Εκδόσεων της πόλης επιστρέφει στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου. Φέτος το Athens Art Book Fair βγαίνει από τις αίθουσες πολιτισμού και καταλαμβάνει τη λαβυρινθώδη Στοά Τρίστρατο στο κέντρο της Αθήνας (μετρό Πανεπιστήμιο, είσοδοι Σταδίου 29, Αριστείδου 6 και Δραγατσανίου 6). Εντάσσοντας πρώτη φορά το φεστιβάλ στον δημόσιο χώρο, η 5η διοργάνωση του AABF καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν πάνω από 150 καλλιτέχνες και εκδότες από την Ελλάδα και 35 χώρες του εξωτερικού.

Οι επισκέπτρες/-τριες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ευρύ και πολυφωνικό φάσμα των ανεξάρτητων εκδοτικών πρακτικών: φανζίν, εικαστικά έντυπα, φωτογραφικά βιβλία, ανεξάρτητα περιοδικά, καλλιτεχνικές μονογραφίες, ποίηση, έρευνα και κριτικό λόγο, καθώς και άλλους, μη κατηγοριοποιήσιμους εκδοτικούς πειραματισμούς.

Το παράλληλο δημόσιο πρόγραμμα με εκθέσεις και δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και τη διαδραστικότητα, παρουσιάζουν με φρέσκια ματιά το νέο κύμα καλλιτεχνών εκδόσεων καθώς και μέσων που δρουν συμπληρωματικά με αυτές, όπως ο ήχος, η περφόρμανς, η ποίηση, η πειραματική μουσική και οι ραδιοφωνικές τέχνες.

Σε περίπτωση που δε βρίσκεστε στην Αθήνα, μπορείτε να συντονιστείτε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Fade Radio, που για τρίτη χρονιά φιλοξενεί πρόγραμμα εκπομπών γύρω από τις ανεξάρτητες εκδοτικές πρακτικές, όπου μπορείτε να ακούσετε και τις εκπομπές των περασμένων χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις/τους εκθέτες, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών, performance και εργαστηρίων, μπορείτε να δείτε εδώ.

Στοά Τρίστρατο: μετρό Πανεπιστήμιο, είσοδοι Σταδίου 29, Αριστείδου 6 και Δραγατσανίου 6.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00-21:00 και Σαββατοκύριακο 13:00-21:00
Δημόσιο πρόγραμμα: Σαββατοκύριακο 14:00-20:00
Ημιπροσβάσιμο σε αμαξίδια (δεν υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα)
Διοργάνωση: Athens Art Book Fair ΑΜΚΕ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνό στην είσοδο, με τον οποίο υποστηρίζετε τη διοργάνωση και μπαίνετε στην κλήρωση για μοναδικά καλλιτεχνικά έντυπα.

https://diastixo.gr/epikaira/eidiseis/23055-athens-art-book-fair-2024


https://diastixo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Douglas Skelton: «Ο όρμος των καταιγίδων»

  Λεύκη Σαραντινού Η αστυνομική λογοτεχνία θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και ευπώλητα λογοτεχνικά είδη στις μέρες μας. Κι ενώ γύρω μας ε...