Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Συναυλία Παναγιώτη Καρούσου για την Ημέρα της Ευρώπης 2024


 Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ)

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ.
Γενναδίου 8 και Ακαδημίας (7ος όροφος), 106 78 Αθήνα
-Χαιρετίζει: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος ΕΕΛ.
Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου 2024,
με έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου
Συμμετέχουν η Χορωδία «Ραψωδοί» και σολίστ του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου: Ρέα Βουδούρη, Ειρήνη Κώνστα, Νίνα Γιατρά, Γιάννος Κοτζιάς, Γιάννης Δάρρειος, Αργύρης Κοντονικολάου, Μαρία Κιόρογλου, Κωνσταντίνος Παπαλέξης. Χριστιάνα Μάνου (πιάνο). Συντονισμός: Ρέα βουδούρη (σοπράνο). Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος (συνθέτης)
Πρόγραμμα - Μελοποιημένη ποίηση:
Παρθενών (Κωστής Παλαμάς), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εαρινή Συμφωνία (Γιάννης Ρίτσος), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων), Ω Φύση (Κώστας Καρούσος), Σ’ έναν παλιό Ναό (Μιλτιάδης Μαλακάσης), Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης), Σιωπή (Κωστής Παλαμάς), Χορωδιακό «Η Ασπίδα του Αχιλλέα» και άρια της Ωραίας Ελένης από την όπερα «Ιλιάδα του Ομήρου»
Την Ημέρα της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) ιδρύθηκε στις 19 Μαΐου 1934 με έδρα την Αθήνα και μέλη της επαγγελματίες συγγραφείς. Σκοπός και θέση της είναι «η παραγωγή πνευματικού και πολιτιστικού έργου ενώ παράλληλα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων λογοτεχνών του τόπου εν συνόλω».
Ο Παναγιώτης Καρούσος είναι ένας πολυσχιδής μουσικοσυνθέτης Αναγεννησιακού τύπου με τη μουσική του να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έγινε γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), και πρόσφατα έκανε ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Πολλά ΜΜΕ έχουν αναφερθεί στο έργο του, ενώ ο ίδιος έχει βραβευτεί επανειλημμένως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την προσφορά του στην τέχνη.

Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

P. Karousos Concert in Dubai at the 9th International Action Art Symposium, Dubai

  9TH INTERNATIONAL ACTION ART SYMPOSIUM, DUBAI – 13TH-18TH MAY 2024. IOANNIS MARONITIS GENERAL PRESIDENT AND CEO OF INTERNATIONAL ACTION AR...