Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

10° ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "DOBROGE, MANDRA GARDEN" & “DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR“ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ‏

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (WFUCA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ 10° ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
"DOBROGE, MANDRA GARDEN" & “DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR“ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το 10° Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ "DOBROGE, MANDRA GARDEN" & “DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR“ στην Κωστάντζα του Dobrogea της Ρουμανίας με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Το 10° διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Σκηνογραφίας και Επαγγελματικής Χορογραφίας των Ελεύθερων Επαγγελματιών της Κωνστάντζα και το Καλλιτεχνικό Πρακτορείο "ACCSALPA" σε συνεργασία με τους Δήμους της Κωνστάντζα, Κουμπάνα, Αλμπέστι και Μανγκάλια φιλοξένησε 1.500 και πλέον ερασιτένχες Τραγουδιστές, Παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα αλλά και Μουσικά Σχήματα από την Ρουμανία και πολλές χώρες της Ευρώπης. Κύριος στόχος των διοργανωτών του Φεστιβάλ ήταν διατήρηση της Πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Ο κ. Μαρωνίτης ως επίτιμος προσκεκλημένος, κύρηξε την έναρξη και την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Επίσης επεδόθηκαν ιδιαίτερες τιμητικές πλακέτες από όλους τους Δημάρχους καθώς και τον Πρόεδρο του "ACCSALPA" κ. Ovidiu Rosca στον κ. Μαρωνίτη.

Παρουσία των τοπικών Αρχόντων των γύρω περιοχών, Πολιτιστικών Παραγόντων καθώς και της Προέδρου του Ρουμανοελληνικού Συνδέσμου και Διευθύντριας Ισότητας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κας Μανουέλας Μαρινέσκου, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης απένειμε τα ειδικά τιμητικά βραβεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στους συμμετέχοντες Καλλιτέχνες τονίζοντας σε δήλωση του «Κάθε δράση που προωθεί την διατήρηση και ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου, τον Πολιτιστικό διάλογο και τις Πολιτιστικές Ανταλλαγές μεταξύ των λαών είναι άξια προσοχής και συνέχισης καθώς η Παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα όλων των λαών είναι η πιο σημαντική μορφή Πολιτισμού. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που συμμετέχω σε αυτή την μεγάλη διεθνή γιορτή του Πολιτισμού, της Ειρήνης και της Φιλίας και ελπίζω σε συνέχιση της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...