Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ OMIΛO ΓIA THN UNESCO ΠEIPAIΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩN

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με ιδιαίτερη χαρά και τιμή πρόκειται να προχωρήσει σε Αδελφοποίηση με τον Δήμο των Αγίων Σαράντα της γειτονικής Αλβανίας, γεγονός που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία της δραστηριότητας του από την ίδρυση του.Συγκεκριμένα, οι Εκδηλώσεις Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθούν από τις  27 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2014 με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS Δρ. Αθανάσιο Νακάση να επισκέπτονται την όμορφη περιοχή των Αγίων Σαράντα αλλά και του Φιέρι. Στην Ελληνική Αποστολή, συμμετέχει το «Θέατρο της Κούλουρης» όπου με την Σκηνοθεσία του Προέδρου του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το Καφενείο των Ιδεών» κ. Ντίνου Κουμπάτη και του κ. Παντελή Γαρείου θα παρουσιάσει τα «Πρόσωπα του Αρχαίου Δράματος» στο Αρχαίο Θέατρο της Απολλωνίας δίπλα στο Θέατρο «Διάχρονο» της αγαπημένης Πρωταγωνίστριας του Ελληνικού Θεάτρου κας Μαίρης Βιδάλη που θα παρουσιάσει την Τραγωδία του Ευρυπίδη «Τρωάδες» σε ακριβή απόδοση όπως εκείνη των πρώτων χρόνων της Κλασσικής Τραγωδίας στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο του Βουθρωτού υπό την αιγίδα του Δήμου των Αγίων Σαράντα και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο της Απολλωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Φιέρι. Τις εορταστικές Εκδηλώσεις για την Αδελφοποίηση των 2 φορέων θα πλαισιώσει το εκπληκτικό Παραδοσιακό Συγκρότημα του Πολιτιστικού και Χορευτικού Συλλόγου Ροβιών Ευβοίας «Χ’οροβίαι» το οποίο και θα συνοδεύσει η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Νία Κομπορόζου. Ο Δήμαρχος των Αγίων Σαράντα κ. Stefan Çipa καθώς και ο Δήμαρχος του Φιέρι κ. Baftjar Zeqaj θα υποδεχτούν την Ελληνική Αποστολή με κάθε επισημότητα ενώ αναμένεται και η παραδοσιακή ανταλλαγή αναμνηστικών διπλωμάτων και δώρων στα πλαίσια της Αδελφοποίησης.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το Καφενείο των Ιδεών» κ. Ντίνος Κουμπάτης σε κοινή δήλωση τους τόνισαν χαρακτηριστικά «Η Αδελφοποίηση του Δήμου των Αγίων Σαράντα με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου δεσμού ισχυρής φιλίας μεταξύ των δύο φορέων. Πρόκειται για δύο τόπους, δύο λαούς με κοινή Παράδοση, ήθη, έθιμα, Ιστορία αλλά και ψυχή. Ας είναι αυτό το ξεκίνημα, αυτό το σημείο – σταθμός, μία ευκαιρία για να αντηχήσει ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της αξίας του διαλόγου του Πολιτισμού των λαών που ως στόχο και αποτέλεσμα έχει την ειρήνη και την φιλία ανάμεσα στα κράτη όλου του κόσμου».
Στις Εκδηλώσεις στον Δήμο των Αγίων Σαράντα το παρόν θα δώσει ο Δήμαρχος κ. Stefan Çipa καθώς και ο Δημοσιογράφος – Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ.Thoma Nika. Στο Φιέρι θα πραστεί ο Δήμαρχος κ. Baftjar Zeqaz, o Δοιευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου της περιοχής κ. Robert Hoxha, ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ του Θεάτρου του Φιέρι κ. Klajdi Marku.
 
Ηθοποιοί – Συντελεστές: Μαίρη Βιδάλη, Ελένη Ροδά, Γιώργος Δανέσης, Λίλυ Νουράη – Κουμπάτη, Μαρία Δημητρούκα, Χριστίνα Μανδέκη, Σούζη Φωτίου, Γιαννα Ζερβού, Θέμις Κοσσιώρη, Νικολέττα Παπαδοπούλου, Τίνα Μπεγνή, Αριστέα Σιγάλα, Ρούλα Μπεγνή, Ρούλα Μπεγνή – Μεϊμάρογλου, Νίκος Μακεδόνας, Παντελής Γαρείος, Ντίνος Σικουτρής, Ηλίας Γκατσονίδης, Κώστας Μπακατσέλος, Βαγγέλης Καστρινόπουλος, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Σταματίου, Έρι Λανγκόζη, Spyro Gouma.

Συντονιστής Εκδηλώσεων: Ντίνος Κουμπάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...