Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

EΛΛAΔΑ - POYMANIA ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ‏




ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 
ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες ένα μοναδικό Αντάμωμα Παράδοσης μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας αφιερωμένο στην προώθηση των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Isthmia Prime Hotel” στον Ισθμό της Κορίνθου.
Το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Αρκάδων «Το Μαίναλον» καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Ελληνική Παράδοση» υποδέχτηκαν το πολυμελές Παιδικό Μουσικό Σχήμα “NOVA” από την πόλη Mioveni της Ρουμανίας παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Αρκάδων «Το Μαίναλον», Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Γιώργος Κουρεμένος, Χοροδιδάσκαλος ο κ. Πέτρος Μπάκας και Υπεύθυνη Χορευτικού η κα Γιώτα Κουρεμένου, χορεύοντας «Αρβανιτόβλαχα», «Καγκέλη», αντρικό «Τσάμικο», «Καλαματιανό» και «Ικαριώτικο». Ακολούθησε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άργους «Ελληνική Παράδοση», Πρόεδρος του οποίου είναι η κα Όλγα Αγγέλενα, Γραμματέας η κα Βούλα Νικητοπούλου και Χοροδιδάσκαλοι ο κ. Μανώλης Γύφτος και η κα Δήμητρα Παπαδοπούλου. Ο Πολιτιστικός διάλογος έκλεισε με το Μουσικό Σχήμα “NOVA” από την Ρουμανία που αριθμεί 70 μέλη μεταξύ των οποίων παιδιά και έφηβοι από 7 έως 17 ετών το οποίο και έφερε ένα μοναδικό άρωμα Παράδοσης από την Ρουμανική κουλτούρα προσδίδοντας παράλληλα μία ιδιαίτερα ευχάριστη νότα στην βραδιά με τους μικρούς Ερμηνευτές και Μουσικούς.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε χαρακτηριστικά σε μήνυμα που μετέφερε η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Νία Κομπορόζου, παρουσία της Υπεύθυνης των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας "Κύκλος Ανθρωπιάς_Κόρινθος" κας Ρένας Παπαστεφάνου, της κας Αφροδίτης Σκέντζου και του Γενικού Διευθυντή του Ξενοδοχείου “Isthmia Prime” κ. Παναγιώτη Ρούσση «Ο Πολιτισμός συναντά την αλληλεγγύη σε ένα σημαντικό Αντάμωμα μεταξύ της Ελληνικής και της Ρουμανικής Κουλτούρας με σκοπό την προώθηση, την προβολή, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορινθίων, Πειραιά καθώς και Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος. Την τελευταία τριετία μετά από την τεράστια οικονομική κρίση δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν στην Ευρώπη στελεχωμένα με άρτιο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και ψυχή εθελοντή. Πρόκειται για μία σειρά καθετοποιημένων και άρτια οργανωμένων Δομών Ενάντια στη Φτώχεια. Στόχος μας, εκτός από τη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι να μετατρέψουμε αυτούς τους χώρους σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης. Έτσι απόψε εκτός από το μήνυμα της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο επιδιώκουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της αξίας της διατήρησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου. Οι δύο αυτοί λαοί, ο Ελληνικός και ο Ρουμανικός έχουν κοινά σημεία και χαρακτηριστικά στην Παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, γεγονός που καθιστά κάθε Πολιτιστική και μη, σύμπραξη τους εξαιρετικά αρμονική».
 
Η Μουσικοχορευτική βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών διπλωμάτων από τους Συλλόγους καθώς και ειδικών τιμητικών επαίνων από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Ενώ τα 2 Ελληνικά Συγκροτήματα προσκλήθηκαν επίσημα από τους Ρουμάνους εκπρόσωπους του Μουσικού Σχήματος, να επισκεφθούν την όμορφη Ρουμανία και να λάβουν μέρος σε Παραδοσιακά Φεστιβάλ.
Την Εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...