Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
 
Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Τρίπολης ποδοσφαιρικός αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό και πιο συγκεκριμένα για την  συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχιας, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αρκαδίας  ΑΓΩ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ   και της   UNESCO STAR FC.
Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για καλό σκοπό με στόχο να στηριχθούν άστεγοι και άποροι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης.Πριν την έναρξη του αγώνα  έγιναν αγώνες ακαδημιών απο όλες της ομάδες της Αρκαδίας.Οι μικροί αυριανοί ποδοσφαιριστές πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και διασκέδασαν τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου.

Μετά το τέλος του αγώνα οι μικροί πέρασαν να πάρουν τα μεταλλιά τους απο τους Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές της Club for UNESCO Pir. - Star fc.και να βγάλουν φωτογραφίες.

Ο Πρόεδρος της Αγανάκτησης Δημήτρης Παπαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας Club for UNESCO Pir. - Star FC κ. Δημήτρης Σαρρης κάλεσαν και τις δύο ομάδες να παραταταθούν στον αγωνιστηκό χώρο οπου θα έπαιρνε μέρος η έναρξη της εκδήλωσης.

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξαν βραβεύσεις στον πρόεδρο της ΠΑΕ   Αστέρας Τρίπολης κ. Γιώργο Μποροβήλο εκ μέρους της ομάδας, στον κ. Κουρούσια για λογαριασμό της ΕΠΣΑ Αρκαδίας καθώς επίσης και σε ποδοσφαιριστές της Club for UNESCO Pir. - Star FC και στον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ.

Από την  πλευρά του ομίλου ο Γενικός Γραμματέας Αθλιτισμού κ.  Δημήτρης Σαρρής  παρέδωσε πλακέτα στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή που την παρέλαβε  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Με την παρουσία τους στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου  Τρίπολης τίμησαν τον αγώνα ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης κ. Γ.  Καυμενάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γ. Μποροβήλος , ο κ. Κουρούσιας απο την ΕΠΣΑ Αρκαδίας και  μέλη της δημοτικής αρχής τις Τρίπολης.

Δηλώσεις

Ιωάννης Μαρωνίτης (Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Πειραιως & Νήσων)
«Πρόκειται για έναν Αγώνα σε ιστορικό χώρο, το Εθνικό Στάδιο Τρίπολης, με εξέχουσες προσωπικότητες και μεγάλους Αθλητές που έχουν αφήσει ιστορία στα Ελληνικά Γήπεδα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε έναν τόσο σημαντικό αγώνα που σκοπό έχει την ενίσχυση και στήριξη των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Ο Αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα όπως ο Πολιτισμός είναι αξίες που οφείλουμε να διατηρούμε και να προωθούμε ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ενίσχυση μίας τέτοιας προσπάθειας που στόχο έχει να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας».

Αντώνιος Γλύκας (Δ/ντης Τμήματος Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων)
«Για μια ακόμα φορά ο αθλητικός τομέας και η ποδοσφαιρική ομάδα του ομίλου συμμετέχουν σε έναν αγώνα για πολύ σημαντικό και φιλανθρωπικό σκοπό.Πολλά συγχαρητήρια σε όλους που συνεισφέρουν σε αυτή την υψηλών προδιαγραφών εκδήλωση.Πλέον η ρεβάνς θα δωθεί με κάθε επισημότητα στον Πειραιά,για να συνεχιστεί η βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη όλων μας!»

Δημήτρης Σαρρής (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων)
Το κυρίαρχο σύνθημά μας εδώ είναι : «Εδώ η ζωή παίρνει χρώμα!»
«Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, που τα πάντα ισοπεδώνονται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και η  Ποδοσφαιρική ομάδα  Club for UNESCO Pir. - Star FC θα στηρίζουμε συμπολίτες μας, που προωθούν και παράγουν πολιτισμό  και κοινωνικό έργο επομένως θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις εκδηλώσεις, τις οποίες θα πραγματοποιεί η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΓΩ FC.

Ανδρέας Μπονόβας (Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού)
«Ήταν ιδιαίτερη τιμή που ήρθαμε να αγωνιστούμε στο ιστορικό γήπεδο της Τρίπολης κόντρα σε μία ιστορική ομάδα, που είναι η ΑΓΩ fc για ένα φιλανθρωπικό σκοπό ιδιαίτερα να τιμήσουμε και την Άλωση τις Τριπολιτσάς.

Χρήστος Αρδίζογλου (Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΑΕΚ και Απόλλωνα Σμύρνης)
«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα. Είδαμε κάποιους αντιπάλους και συμπολεμιστές. Ο αγώνας έγινε για την ενίσχυση τροφίμων για τους Άστεγους και Άπορους μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία .

Μπάμπης Σταυρόπουλος (Παλαίμαχος ποδοσφαιριστή Ολυμπιακού)
«Με αφορμή τον 1ο φιλικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων του ΑΓΩ fc και του Ομίλου Unesco Star fc σηματοδοτήθηκε η επανέναρξη της λειτουργίας Δομών κατά της φτώχιας. Ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε με πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους της ιστορίας της Τρίπολης. Ευχαριστούμε για την οργάνωση και την φιλοξενία.
Δύο λόγια για την ιστορία του αγώνα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν εντός αθλητικών πλαισίων, ο αγώνας ήταν ωραίος.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είχαν καλή φυσική κατάσταση, ήταν γυμνασμένοι και, το σπουδαιότερο, έπαιζαν ομαδικά με συνδυασμούς. Φαινόταν καθαρά ότι είχαν δουλέψει στις προπονήσεις τους.Άλλωστε η εμπηρία του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΝΟΒΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ, ΚΛΕΑΝΘΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΕΛΗ ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΑΟΥΤΗ και ΜΑΚΗ ΓΙΑΡΑΜΑΖΙΔΗ έκαναν την διαφορά στον αγώνα.
Η φάσης εναλασονταν η μια την άλλη με αποτέλεσμα η ομαδα του ΑΓΩ fc να προηγηθει στο σκορ με ωραία ππροσπάθεια του ΑΝΔΡΕΑ ΑΛΑ. Στην συνέχεια η ομάδα της Unesco Star fc ανέβασε ρυθμούς με αποτέλεσμα να ισοφαριση με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 1- 1.Προς το τέλος του αγώνα η ομάδα της Unesco Star fc κερδισε πεναλτυ με τον Κλεάνθη Νικολαίδη να αστοχη από την ασπρη βούλα. Έτσι το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα… φιλικό και σύμφωνο με τις (φωναχτές) ευχές των φιλάθλων που απαιτούσαν από τις εξέδρες σκορ 1-1. Τελικά, πέρασε η ευχή .

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού  του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων  κ. Δημήτρης Σαρρής  δήλωσε:
Ευχαριστπούμε πολύ την ομάδα του ΑΓΩ fc και τον προεδρό της κ.Παπαθανασίου Δημήτρη για την τέλεια φιλοξενία ,οργάνωση αλλα και την αγάπη που μας έδειξαν καθόλη την φιλοξενία μας στην Τρίπολη. Από μεριάς του δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πρόταση στον πρόεδρο κ.Ιωάννη Μαρωνίτη να γίνουν μέλη της  ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΝΗΣΩΝ. Κατόπιν έγινε Αδελφοποίηση των δύο ομάδων και ευχήθηκε να γίνει θεσμός αυτός ο αγώνας για την Άλωση της Τριπολιτσάς. Τέλος εξέφρασε την χαρά του και την τιμή του να ανταποδώσουν την φιλοξενία στο δικό τους σπίτι που δεν είναι άλλος από τον   μεγάλο  Αθλητικό χώρο του STAR Sports Club στην Βούλα.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαθανασίου αφου ευχαρίστησε την ομάδα της Club for UNESCO Pir. - Star FC και τον Δημήτρη Σαρρή για την άψογη συνεργασία που είχαν είπε. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να αγωνιζόμαστε με ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει με πολύ μεγάλα γράμματα την ιστορία του ποδοσφαίρου και να τους γνωρίζουμε και από κοντά. Ευχή και δικία του είναι ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός για όλη την αρκαδία .

Τέλος είχε ακόμη μια έκπληξη για τους φιλοξενούμενους του . Τους κάλεσε να παρακολουθήσουν παρέα από κοντά των αγώνα ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  με την ΚΑΛΛΟΝΗ.

   ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΟΛΥ.
 
Τον Αγώνα στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...