Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 4ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟ ATHENAEUM


Ήρθε η ώρα για μια συνάντηση ανασκόπησης αυτού του παράξενου σεμιναρίου που μας απασχολεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όσα απ’ τα παλιά μέλη μπορούν και όσα καινούργια θέλουν, θα συναντηθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Athenaeum, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σε σχέση με την συνέχεια της ομάδας. Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή και θα φιλοξενήσει όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί σ’ αυτήν την δουλειά ή να μυήσει άλλους στις δικές του σχετικές θέσεις.
Θα θυμηθούμε τι καταφέραμε σ’ αυτές τις 48 ως εδώ ημέρες συναντήσεων και θα ορίσουμε την πορεία που είναι η αρμόζουσα στο σημερινό σκηνικό.

Σε όσους συμμετείχαν στις ως εδώ ενέργειές μας είναι ήδη γνωστό πως το σεμινάριο δεν υπήρξε ποτέ ένα ανοιχτό μάθημα κιθάρας αλλά -πέραν του αναμενόμενου- ένα εργαστήρι διερεύνησης του τρόπου που η μουσική -και ειδικότερα η διαδικασία της εκτέλεσης- μπαίνει στη ζωή μας δοξαστικά και την μεταμορφώνει. Παίρνοντας περιστασιακά τον αντίστροφο δρόμο, είδαμε πώς η ζωή η ίδια μπορεί -και οφείλει- να ορίζει την μουσική εκτέλεση και να την κάνει μοναδική μέσα από την μοναδικότητα του ίδιου του προσώπου-φορέα της.

Γίνεται εδώ φανερό πως μια τέτοια δουλειά είναι ένα πολύχρονο και διαρκές στοίχημα που ο καθένας βάζει με τον εαυτό του και το χειρίζεται με τα δικά του και μόνο μέσα. Μια μέθοδος διαχείρισης αυτού του στοιχήματος είναι αυτό το σεμινάριο -ή εργαστήρι, αν προτιμάτε- και αυτός είναι ο λόγος που καμιά “αυθεντία” δεν μπορεί να σκιάσει την αναπνοή ελευθερίας που προτείνει. Αντίστροφα και πάλι: Απορρίπτοντας “μετά βδελυγμίας” -όπως θα έλεγε ένας παλιός μας πατέρας- κάθε εξουσιαστικό σθένος μέσα στην ομάδα, αναζητούμε την καθαρότητα του Προσώπου μας, που παραμένει ο μοναδικός και διαρκής μας Δάσκαλος.

Ραντεβού στο Athenaeum, στο νούμερο 3 της οδού Αδριανού, στο Θησείο, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, για την ανοιχτή μας συνάντηση, και, στη συνέχεια, στο τριήμερο 9-11 Απριλίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί το φετινό μας σεμινάριο.


https://www.facebook.com/events/544786515676255/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...