Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο ουρανός πάνω απ' την πόλη

Ο ουρανός πάνω απ' την πόλη
«Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel). Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ είναι μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας «Wings of desire» (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987) και παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα «ΘΑ ΔΟΥΜΕ».
Ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στη σημερινή Αθήνα, μια πόλη που ψάχνει τα πατήματά της και την ύπαρξή της μέσα από τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές. Άνθρωποι που ζουν και συγκρούονται με την ανελέητη απλότητα της πραγματικότητας και την πνευματική τους οντότητα.  Το ανθρώπινο ένστικτο αντανακλά την αγγελική του διάσταση, ως σκιά, πάνω στους τοίχους της πόλης.  Η «ακροβασία» του είδους μας στην βίαιη προσαρμογή της εξέλιξης.  Το βίαιο παρελθόν εξαγνίζεται και ψάχνει την λύτρωση, σε ένα ακόμη πιο βίαιο παρόν.  
Μία ελεγεία για την ύπαρξη, την αναζήτηση, την αγάπη, τον έρωτα, την απώλεια, τη ζωή.
«Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» είναι μία σύγχρονη και πολυπρόσωπη παράσταση, με σκηνές που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν «κινηματογραφικό». Ο απόλυτα ρεαλιστικός λόγος εναλλάσσεται με τον ποιητικό.

Έφη Χρυσού             www.debop.gr

«ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός 59, Γκάζι,
05.03.2016 - 03.04.2016
Σα, Κυ: 21:00
€14, €8 (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ), €5 (ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΤΕΛΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...