Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών»

Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών»
Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί στην ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Δώρο των Θεών», γυρισμένη εν μέρει και στην Ελλάδα, με τους Katharina Marie Schubert και Αδάμ Μπουσδούκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η πρόσφατα άνεργη 36χρονη Άννα, προσγειώνεται σε ένα τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας κι εντελώς αναπάντεχα βρίσκει γρήγορα μια νέα απασχόληση. Η παθιασμένη με το θέατρο διευθύντρια του εν λόγω κέντρου της αναθέτει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής με οκτώ μακροχρόνιους άνεργους και να ανεβάσουν την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Παρούσα στην πρεμιέρα θα είναι η παραγωγός Δήμητρα Κουζή, η οποία είχε και τη διεύθυνση παραγωγής στην Ελλάδα. Θα μιλήσει για τα γυρίσματα και θα παρουσιάσει οπτικό υλικό, αλλά και σκηνές από τα γυρίσματα στο αρχαίο Θέατρο του Διονύσου που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην ταινία.
Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και Καλύτερης Παραγωγής. Η Katharina Marie Schubert (Άννα) ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.
Η ταινία θα προβληθεί 5 & 6 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναός.
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα
29.02.2016 - 06.03.2016
Δε: 20:30 (Σα, Κυ: Δαναός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...