Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μαθηματικά και Τέχνη στην προσχολική εκπαίδευση" ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΣΟΣ" Ολόκληρος ή διαφορετικός
Τέχνη, μαθηματικά στην προσχολική αγωγή
Βιωματικό εργαστήριο-σεμινάριο για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής από τις Μικρές Ιστορίες. 

ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 Απριλίου 2016, 
ΩΡΑ: 18:00-21:00 (Α' ομάδα)
ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ, 7 Απριλίου 2016
ΩΡΑ: 18:00-21:00 (Β' ομάδα)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ιστορικό Μουσείο Κρήτης-Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7-71202 Ηράκλειο, Κρήτη

ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΩΡΑ: 11:00-14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ. Καζαντάκη και Κονδυλάκη γωνία- ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας πρίγκιπας γεννιέται σε ένα βασίλειο. Οι γονείς του, ο βασιλιάς και η βασίλισσα, ελπίζουν ότι το παιδί τους θα είναι το πιο τέλειο απ’ όλα! Κι όμως...
Ο πρίγκιπας είναι μεν όμορφος, ψηλός και δυνατός, όπως κάθε κλασικός πρίγκιπας των παραμυθιών, αλλά με μια πολύ σημαντική διαφορά: θέλει να κάνει τα πάντα ΜΙΣΑ! Και τι γίνεται όταν ανακοινώνει ότι δεν θέλει να γίνει βασιλιάς;
Ένα βιβλίο, Ο πρίγκιπας Μισός της Κατερίνας Ανωγιαννάκη, με θέμα τη διαφορετικότητα γίνεται η αφορμή για ένα βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μεθόδους και τεχνικές που θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη σχεδίων εργασίας στην τάξη του παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου, με θεματικές που σχετίζονται με τα μαθηματικά και τη διαφορετικότητα.

Το εργαστήριο που εμψυχώνει η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη και η παιδαγωγική ομάδα “Μικρές Ιστορίες” χωρίζεται σε δύο ενότητες:
Η πρώτη αφορά δράσεις που σχετίζονται με μαθηματικές έννοιες όπως το ΜΙΣΟ και το ΟΛΟΚΛΗΡΟ, και πώς μπορεί η τέχνη της ζωγραφικής σε συνδυασμό με το παραμύθι να μας ωθήσει στην ανάπτυξη ανάλογων θεματικών, ενώ στη δεύτερη ενότητα οι εικόνες και οι λέξεις γίνονται αφορμή για δράσεις που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα.
Σε όλες τις παραπάνω δράσεις του εργαστηρίου, το θεατρικό παιχνίδι και οι τεχνικές του αποτελούν το κύριο εργαλείο προσέγγισης και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

“Η μουσική και τα μαθηματικά. Το μισό και το ολόκληρο” Εισηγήτρια: Κατερίνα Μπέση. Mουσικοπαιδαγωγός-“Music and Dance Pedagogy” Orff Institute, Salzburg.

“Η ζωγραφική ως μέσο προσέγγισης μαθηματικών εννοιών στην προσχολική εκπαίδευση. O Kandinsky και ο Mondrian.” Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής-συγγραφέας.

“Η αφήγηση και οι ιστορίες με εικόνες. Μαθηματικές προσεγγίσεις μέσα από το θεατρικό παιχνίδι” Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής-συγγραφέας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ. Με την συμμετοχή στο σεμινάριο προσφέρεται το βιβλίο “Ο πρίγκιπας Μισός” της Κατερίνας Ανωγιαννάκη (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) και βεβαίωση συμμετοχής.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail info@mikresistories.gr σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΣΟΣ» στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( ή ΣΗΤΕΙΑ ανάλογα με το που επιθυμείτε να παρευρεθείτε) ΚΡΗΤΗΣ μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Τηλεφωνικές συμμετοχές στο 210-9227730 καθημερινά από τις 9:00-14:00
www.mikresistories.gr


https://www.facebook.com/events/1221190164561238/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...