Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Electric Cinema: προβολές + DJ set

Ο σινεφίλ και μουσικός παραγωγός του Poplie Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, επιμελείται τον νέο κινηματογραφικό θεσμό του ΚΕΤ με τίτλο Εlectric Cinema, με προβολές και dj sets, μία φορά το μήνα.
Ο θεσμός εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με μια βραδιά ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 μικρού μήκους ταινίες, πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως κινηματογραφιστών, με άξονα μια κοινή αισθητική και θεματική.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το set του Κώστα Σπιράλ, παραγωγού της εκπομπής Fandagoscope στο Poplie Radio.
Πρόγραμμα προβολών
Yelena του Δημήτρη Αμπατζή (15'):
Η “Υelena” αφηγείται την ιστορία μιας Ουκρανής οικονομικής μετανάστριας, στην Αθήνα του σήμερα, που εργάζεται ως οικιακή βοηθός, με μοναδικό σκοπό της να συντηρήσει το παιδί της που βρίσκεται στην Ουκρανία. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια μέρα της ζωής της, στην οποία τα όρια της Yelena θα δοκιμαστούν και η ηρωίδα θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κουτί της Κατερίνας Γιαννακοπούλου (11')
Ένας άνδρας με χόμπι τη ξυλουργική, μια γυναίκα έγκυος στο πρώτο της παιδί, και η Κ. ζουν στο ίδιο σπίτι. Μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Όχι όμως και το ίδιο κρεββάτι. Η Κ. ζει σε ένα κουτί κάτω απ' το διπλό κρεβάτι του ζευγαριού.
Η ταινία προβλήθηκε στο Short Film Corner στο Φεστιβάλ των Καννών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Manodopera του Λουκιανού Μοσχονά (26')
Ένας μετανάστης εργάτης ανακαινίζει ένα σπίτι. Νέοι αναστοχάζονται την ύπαρξή τους.
Η ταινία έκανε ελληνική πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα (13')
Κάτι βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι του παιδικού δωματίου. Τι περιμένει;
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γεννήτρια της Νικολέττας Λεούση (19')
Ο Σάββας, πενηντάχρονος πατέρας που ζει στην Αθήνα, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει εμπρός του. Πώς έφτασε ως εδώ; Τι μπορεί να γίνει τώρα; Έξω από το μικρό μαγαζί του ο κόσμος αλλάζει. Όσο είμαστε όρθιοι, όλα θα πάνε καλά. Αποφασίζει να βρει μια διέξοδο που φαίνεται να μην υπάρχει.

Έρικ των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου (26')
Ο Στράτος Παπαφιλίππου, ο σωσίας του Ερίκ Καντονά, ζει στην Ποταμιά Θάσου, στη σκιά του θρυλικού ποδοσφαιριστή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Συνολική διάρκεια προβολών: 110 λεπτά
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
24.02.2017
Πα: 21:00 - 23:30
€3

Ξένια Βασιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...