Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Προβολή - Συζήτηση της Ταινίας Amadeus (1984) του Miloš Forman

Σάββατο 4 Ιουλίου

Προβολή - Συζήτηση της Ταινίας Amadeus (1984),
του Miloš Forman

(8 Oscar μεταξύ των οποίων Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Α' ανδρικού ρόλου, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου σεναρίου)

Ο μυστηριώδης κύριος Wolfgang Amadeus Mozart.
Ο μουσικός. Η ιδιοφυΐα. Ο επαναστάτης.
Ο μυστηριώδης θάνατος.

Ελάτε να γνωρίσουμε μέσα από το κινηματογραφικό αριστούργημα του Μίλος Φόρμαν, τη μουσική, τη ζωή και την προσωπικότητα του Μότσαρτ. Μύθος και πραγματικότητα συνυπάρχουν σε μία ταινία που ξεφεύγει των ορίων της απλής βιογραφίας και μετατρέπεται σ΄ένα ψυχολογικό δράμα, μια περιπέτεια κι ένα θρίλερ και όλα αυτά με ανάλαφρα και κωμικά στοιχεία. Αντιφάσεις που ταιριάζουν απόλυτα με την αντιφατικότητα που υπάρχει ανάμεσα στη ζωή και το έργο του.

Τώρα που τα μακρινά ταξίδια είναι σχεδόν απαγορευτικά πάμε ένα ταξίδι στη Βιέννη της καλοπέρασης και στον αιώνα της καλοπέρασης (18ος αιώνας). Στη μουσική της, στα σαλόνια της, στα καφέ αλλά και στα ανάκτορα μέσα από εικόνες και ήχους και κυρίως μέσα από την αφήγηση της περιπέτειας μιας ιδιοφυΐας.

Ελάτε να ανακαλύψουμε το μυστήριο και το μεγαλείο του χαρακτήρα, του έργου, της ζωής και του θανάτου του κλασσικότερου των κλασσικών. Και τελικά να απαντήσουμε στο ερώτημα: πρέπει να ερμηνεύουμε το καλλιτεχνικό έργο ως έκφραση του χαρακτήρα και της ζωής του καλλιτέχνη; Ο Amadeus έχει την απάντηση.

Την ταινία θα παρουσιάσει και προλογίσει η μουσικολόγος και πιανίστα Μυρτώ Τρίμπαλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Όποιος δεν έχει δει αυτή την ταινία είναι μια ευκαιρία να την ανακαλύψει! Όποιος την έχει δει στο παρελθόν είναι μια ευκαιρία να την ξαναθυμηθεί και μέσα από την παρουσίαση και τη συζήτηση να την κατανοήσει πληρέστερα!

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα προσέλευσης : 17.30μμ
Διάρκεια ταινίας : 3 ώρες
Υποχρεωτικές κρατήσεις θέσεων στο kraterosmodusvivendi@gmail.com
ή στα 210-6892276/ 6981806728

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Η Μυρτώ Τρίμπαλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές με Πτυχίο Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική στην Αμερική στο Chicago Musical College of Roosevelt University (Πιάνο και Παιδαγωγική του Πιάνου στην τάξη της Ludmilla Lazar ) και μετά στο City College of the City University of New York (Πιάνο στην τάξη της Alison Dean και Μουσικολογία), όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με Master in Music (piano performance and musicology). Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολλές διαλέξεις και σεμινάρια. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Έχει κάνει μεταφράσεις μουσικολογικών κειμένων για περιοδικά, καταλόγους, μουσικές εκδηλώσεις. Έχει κάνει τη μετάφραση από τα αγγλικά του βιβλίου του Nicolas Cook:"Beethoven, 9η Συμφωνία " από τις εκδόσεις ΣΤΑΧΥ. Σήμερα διδάσκει Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

☆☆☆ Σας ενημερώνουμε ότι το Modus Vivendi bΚΚ κρατά πολύ υπεύθυνη στάση και έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια και την άνεση των επισκεπτών του. Γι΄αυτό έχουμε λάβει ειδικά μέτρα πρόληψης :

◆ Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργείται απολύμανση του χώρου.
◆ Διαθέτουμε αντισηπτικό υγρό κατά την είσοδο σας στο χώρο μας, αλλά και στις τουαλέτες.
◆ Ο χώρος αερίζεται διαρκώς.
◆ Πολλές απ΄τις εκδηλώσεις μας έχουν προβλεφθεί να διεξάγονται στην όμορφη αυλή μας, για να νιώθουν οι επισκέπτες μας πιο άνετα και ασφαλείς.
◆ Έχουμε θέσει ανώτατο όριο επισκεπτών και τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. ☆☆☆

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...