Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η αυστριακή ναυτιλιακή πολιτική κατά την Ελληνική Επανάσταση: ένα ερευνητικό πρόγραμμα εν εξελίξει

Η αυστριακή ναυτιλιακή πολιτική κατά την Ελληνική Επανάσταση: ένα ερευνητικό πρόγραμμα εν εξελίξει

Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα επεξεργάζεται αυστριακές αρχειακές πηγές που σχετίζονται με τη ναυτική πολιτική της Αυστρίας στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές του 19ου αιώνα. Αξιοποιώντας ιδίως τις προξενικές εκθέσεις (αυστριακές, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών) επιδιώκει να αναδείξει την αντιμετώπιση της Ελληνικής Επανάστασης από τις ξένες δυνάμεις της εποχής. Το πρόγραμμα θα απολήξει σε συγγραφή και έκδοση μελέτης, με έκδοση και ορισμένων αντιπροσωπευτικών εγγράφων.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι Όλγα Κατσιαρδή-Hering (ομότιμη καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με τη συνεργασία του Δημητρίου Κοντογεώργη (δρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Louis Francois Cassas, «Το λιμάνι και η πόλη της Τεργέστης», 1802
(Η Τεργέστη μέχρι το 1928 ανήκε στην Αυστροουαγγαρία)

 Κάθε Παρασκευή, ένα θέμα που συνδέεται με το 1821, από τις δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής - καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

#Ίδρυμα_της_Βουλής #Κύκλος_Δράσεων_1821_2021 #Ιστορία_Αρχεία_Μνήμη
#Ελληνική_Επανάσταση #Ερευνητικά_Προγράμματα #Μελέτες


Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...