Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Προβολή: Begotten (1991), Elias Merhige + taratsorelaxation

Προβολή: Begotten (1991), Σκηνοθεσία: Elias Merhige, Είδος: experimental dark fantasy horror


**Στο «Begotten» κάποια ημιανθρώπινα όντα /σακατεμένες θεότητες προσπαθούν να φτάσουν στην ουσία με το πιο εύκολο τρόπο. Σκάβοντας ο ένας στο corpus του άλλου. Έτσι ξεκινά η ταινία. Με ένα ξυράφι, ηδονιζόμενος θεός κόβει τις σάρκες απ’ την κοιλιά του και τις πετάει στο πάτωμα. Σύντομα κάτι από μέσα του θα γεννηθεί. Μια θηλυκή θεότητα και αυτή, η Μητέρα Γη.
flix.gr**

**Είναι σαφές ότι όσο και να χτυπιέσαι τα πράγματα στην ταινία δεν πρόκειται να φτιάξουν. Στην καλύτερη να μείνουν στα ίδια χάλια. Με αυτή την πρώτη και απλή διαπίστωση γλιτώνεις χρόνο και καμένα εγκεφαλικά κύτταρα από ταινίες χολιγουντιανής αισθητικής, όπου μέχρι να καταλάβεις ότι το κοινωνικό δράμα θα καταλήξει σε ρομαντική κομεντί με happy end η ζημιά έχει γίνει.
Επειδή η ταινία δεν βασίζεται στις High Definition λήψεις, το 3D ή τα τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ, μάλλον οι δημιουργοί της θα έχουν ασχοληθεί περισσότερο με αυτό που θέλουν να εκφράσουν και όχι με τα περιφερειακά gadjets και applications του κινηματογράφου.
exadrik.com**

you've been warned...

οι πόρτες της ταράτσας ανοίγουν 21:00, έναρξη αυστηρά 21:30, είσοδος ελεύθερη

**** Πριν το Begotten θα προβληθεί η μικρού μήκους "Hand Film" της Yvonne Rainer
**** Μετά χαλαρώνουμε με ποτά και μουσική στη ταράτσα

  • 4 Ιουλ στις 9 μ.μ. – 5 Ιουλ στις 11:30 μ.μ.
  • Chimeres.Space
    Pithodorou 6, 10441 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...