Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Πεντέλη & απογευματινό μπάνιο!

02/08/2020. Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε ένα καλοκαιρινό μπάνιο στην Πεντέλη (!), αλλά και την αυγουστιάτικη τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, σε μια πρωτότυπη βραδινή καλοκαιρινή εξόρμηση γεμάτη εκπλήξεις! Μοναδική εμπειρία απογευματινού μπάνιου σε καταρράκτη, και μια ιδιαίτερη νυχτερινή περιήγηση στην πιο γνωστή και μυστηριώδη περιοχή της Πεντέλης. Στα απόρρητα πολυσυζητημένα στρατιωτικά έργα του βουνού και στις στοές τους, θα διεξαχθεί και ένα παιχνίδι αναζήτησης παράξενων λαξευμένων συμβόλων στην ύπαιθρο! Τέσσερις νικητές θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχές σε επόμενες εξορμήσεις ή εκδρομές μας της επιλογής τους, στην Αττική. Η βραδιά θα κλείσει ρομαντικά με κιθάρες κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού και των άστρων...


- 14 € για early booking, μέχρι 27/07/2020 (δεν περιλαμβάνεται λεωφορείο, η προσέλευση στο ραντεβού γίνεται με δικό σας μέσο)
- 19 € για early booking, μέχρι 27/07/2020 (περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο, από και προς το μετρό Κατεχάκη) και
- 17 € ή 22 € για κράτηση από 28/07/2020 έως και 31/07/2020

Γιορτάζουμε τη λήξη των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη! Θα ξεκινήσουμε μετά το μεσημέρι με ένα δροσερό καλοκαιρινό μπάνιο στον διάσημο Πεντελικό καταρράκτη του Βαλανάρη! Εκεί κατεβαίνουμε μέσω μονοπατιού σε μια άκρως ειδυλλιακή τοποθεσία στο εξωτικής ομορφιάς τοπίο του ποταμού. Θα βουτήξουμε στην κρυστάλλινη λίμνη του καταρράκτη, ενώ μπορούμε και να περπατήσουμε μέσα στην κοίτη, εξερευνώντας πεζοπορικά μονοπάτια, βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία του υγρού στοιχείου της φύσης. Και βέβαια, φωτογραφίζουμε την απαράμιλλη ομορφιά του καταπράσινου τοπίου της φυσικής ρεματιάς!
Στη συνέχεια ανεβαίνουμε ψηλά στην Πεντέλη για ηλιοβασίλεμα και ακολουθεί η μυστηριακή εξόρμηση στο φως του φεγγαριού! Κατά τη νυχτερινή μας εξερεύνηση θα δούμε και θα αισθανθούμε από κοντά όλα όσα απασχολούν εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια τους ανήσυχους ταξιδευτές του εναλλακτικού, σε μια μοναδική βραδιά που θα κλείσει ρομαντικά με μια ζεστή παρεΐστικη συντροφιά...
Η εντυπωσιακή βραδινή περιήγηση ανάμεσα στα απόρρητα πολυσυζητημένα στρατιωτικά έργα της δεκαετίας του 1970 αποτελεί συναρπαστική εμπειρία που θα πλαισιωθεί με ένα παιχνίδι το οποίο θα παίξουμε χωρισμένοι σε δυο ομάδες. Αντικείμενό του η αναζήτηση περίεργων ανάγλυφων σκαλισμάτων και συμβόλων που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της ίδιας περιοχής. Ποιος όμως τα σκάλισε, πότε και γιατί;
Τι επρόκειτο να κατασκευαστεί στο εσωτερικό του βουνού αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ; Ποιοι θρύλοι θέλουν να ξεκινούν από εδώ υπόγεια μονοπάτια που καταλήγουν σε διάφορα σημεία της Αθήνας; Στις υπόγειες στοές του βουνού θα προκύψουν μερικές απαντήσεις, ενώ οι θρύλοι του λήσταρχου Νταβέλη και της Δούκισσας της Πλακεντίας θα δώσουν στην ατμόσφαιρα μια γλυκιά αίσθηση μυστηρίου καθώς θα απολαμβάνουμε τη μοναδική νυχτερινή αύρα του Πεντελικού, υπό το φως της πανσέληνου!
Στο τέλος της βραδιάς θα γίνουμε μια παρέα με κιθάρες, μπύρες, κρασί (ή ότι άλλο θέλουμε) στην ομορφότερη και πιο παράξενη γωνιά του Πεντελικού, κάτω από τον μαγευτικό θόλο των άστρων του Αττικού ουρανού. Θα ταξιδέψουμε νοερά στο παρελθόν και θα σταματήσουμε μόνο όταν νιώσουμε ότι φτάσαμε στον προορισμό μας, κατακτώντας το άγνωστο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ (συμμετοχή με λεωφορείο μας): 15:45 στον σταθμό μετρό Κατεχάκη, Λεωφόρος Μεσογείων, στην πεζογέφυρα Κατεχάκη (ρεύμα προς Αγία Παρασκευή) ή
ΡΑΝΤΕΒΟΥ (προσέλευση με δικό σας μέσο): 16:30 στο Ντράφι (θα δοθεί διεύθυνση) απ' ευθείας στον καταρράκτη.
Αναχώρηση στις 18:00 για Νέα Πεντέλη από όπου θα ανέβουμε όλοι μαζί στο βουνό, με το λεωφορείο και τα υπόλοιπα οχήματα.
Μετά τις 21:00, τελειώνοντας την περιήγηση στις στοές και το παιχνίδι των σκαλισμένων συμβόλων, γινόμαστε παρέα, κληρώνουμε τους τέσσερις τυχερούς, πιάνουμε τις κιθάρες και βγάζουμε τις μπύρες (κι ένα κέρασμα από εμάς!).
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ λεωφορείου για Κατεχάκη: στις 22:45, για έγκαιρη άφιξη στον σταθμό του μετρό. Αν κάποιος με δικό του μέσο χρειαστεί να αναχωρήσει νωρίτερα, φυσικά και θα μπορεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ KAI ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ:
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία στη φόρμα που θα βρείτε στη διεύθυνση: http://terraincognitatravel.gr/contact/
α) ονοματεπώνυμο
β) email
γ) κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας
δ) τίτλο εκδρομής και ημερομηνία διεξαγωγής
ε) ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗΣ “ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ” ή “ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ”

Αφού λάβετε ενημερωτικό email σχετικά με τη διαθεσιμότητα των θέσεων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κράτηση θέσης, εξοφλώντας το σύνολο της αξίας της με κατάθεση στον λογαριασμό μας της Τράπεζας Πειραιώς που θα σας γνωστοποιηθεί.

* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό προσαυξάνεται κατά 3 ή 4 € ανάλογα με την προμήθεια εμβάσματος που ορίζει η κάθε τράπεζα (προμήθεια εμβάσματος που επιβαρύνει τον καταθέτη).

* Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται μέχρι και τις 31/07/2020.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Οργάνωση, αρχηγό και συνοδούς, προετοιμασία τοποθεσιών (διαμόρφωση, καθαρισμός, φωτισμός), εξασφάλιση πρόσβασης και περιήγηση στα σημεία ενδιαφέροντος, υπαίθριο παιχνίδι με έπαθλα δωρεάν συμμετοχές σε μονοήμερες επόμενες δράσεις μας εντός Αττικής.

-Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα δίνονται λεπτομερώς πλήρη πληροφοριακά και ιστορικά στοιχεία για κάθε σημείο ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

-Προβλέπεται να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός έμπειρων εκπαιδευμένων συνοδών για τα άτομα που θα συμμετέχουν, ώστε η περιήγηση να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Μπάνιο σε ποτάμι, πεζοπορία σε εύκολα μονοπάτια μέχρι τους προορισμούς μας (εντός της κοίτης του ρέματος θα υπάρχουν νερά). Νυχτερινή εξόρμηση στο βουνό, κίνηση σε υπόγειο περιβάλλον σπηλαιολογικού χαρακτήρα, υπαίθριο παιχνίδι αναζήτησης, βραδινή μουσική παρέα στην ύπαιθρο.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Φωτογραφική μηχανή, φακός, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (που θα βραχούν) ή σαγιονάρες, πρόχειρα και άνετα ρούχα, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, πετσέτα, κ.λπ., αντικουνουπικό, ζακέτα για τη νυχτερινή δροσιά του βουνού, νερό, σνακ και καλή διάθεση.

* Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές σχετικά με την ηλικία του παιδιού.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η δράση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ξανά, αν ο αριθμός συμμετοχών ξεπεράσει τις διαθέσιμες θέσεις.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.
* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για μια επόμενη Κυριακή.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________
* Για λόγους ασφαλείας, η εξόρμηση δεν θα πραγματοποιηθεί εάν κατά την ημέρα διεξαγωγής προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες). Αυτό θα ελεγχθεί μέσω των προβλέψεων της προηγούμενης ημέρας. Στην περίπτωση αυτή η δράση θα προγραμματιστεί για μια επόμενη ημερομηνία.
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό άμεσα.
* Αν η ακύρωση γίνει από εννέα (9) ημέρες έως και τέσσερις (4) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, επιστρέφεται το 50% του ποσού.
* Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο τριήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

Σταθμός Κατεχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...