Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Οκταήμερη εκδρομή στη Ικαρία, Σύμη, Πάτμο & Σάμο

ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΣΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

ΙΚΑΡΙΑ – ΣΥΜΗ –ΠΑΤΜΟΣ- ΣΑΜΟΣ

ΑΠΟ 04/08/20 ΕΩΣ 11/08/20
1η μέρα Τρίτη 04/08/20
Αναχώρηση στις 23:10 το απόγευμα από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο ‘MYKONOS’ για την Ικαρία.

2η μέρα Τετάρτη 05/08/20
Άφιξη στις 06:55 το πρωί στο νησί του Ίκαρου, εκεί όπου οι κάτοικοι νίκησαν και νικούν τον χρόνο. Άμεση αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις ομορφιές του νησιού. Πρώτη στάση το ημιορεινό χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ που άκμασε η αρχαία πολή της Οινόης, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στο χωριό της Πηγής με επίσκεψη στη Μονή Θεοκτίστης με το εντυπωσιακό «Θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο τρούλο, δείγμα αρχέγονης ικαριακής κατοικίας. Επίσκεψη στο χώρο της μονής μέσα σε πυκνό ανάμεικτο δάσος από βελανιδιές και πεύκα.
Συνεχίζουμε για το ημιορεινό χωριό των Βρακάδων με επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Μετάβαση στο χωριό Καστανιές, για επίσκεψη στο νερόμυλο των Σπανέδων και στη συνέχεια στάση για περιήγηση στην περιοχή Βαθές, με τις δύο τεχνητές λίμνες σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού Μύρσωνα. Επίσκεψη στην πλατεία του Χριστού Ραχών, κεφαλοχώρι της δυτικής Ικαρίας. Από την πλατεία του Χριστού θα περιηγηθούμε από το παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι έως την πλατεία του Αγίου Δημητρίου, σε ένα σύντομο περίπατο ερμηνείας της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της βορειοδυτικής Ικαρίας με το εργαστήριο φυσικών καλλυντικών, χειροποίητων σαπούνιων ελαιολάδου, κηραλοιφών, αποξηραμένων βοτάνων, που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Μετάβαση στο χωριό Νας όπου εκβάλλει στη θάλασσα το ποτάμι της Χάλαρης που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων το μεγαλύτερο φαράγγι της Ικαρίας (περιοχή Natura 2000), στις εκβολές του οποίου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Άρτεμις.
Θα καταλήξουμε στον Εύδηλο, το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Χρόνος για περιήγηση στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι και απογευματινό κολύμπι στην παραλία του Ευδήλου. Ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Πέμπτη 06/08/20
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για τον Καραβόσταμο, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Βόρειας Ικαρίας. Καλείται και «Καραβοστάσι», διότι αποτελούσε σημαντικό αγκυροβόλιο των πλοίων στο νησί, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χωριά της Ικαρίας, με πάνω από 400 κατοίκους, περιτριγυρίζεται από πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, με δεσπόζουσα την πηγή «Χάλικα». Στο χωριό, επίσης, διατηρείται ένα "Καμίνι", όπου παράγεται κάρβουνο, ένας από τους λίγους που λειτουργούν ακόμα στην Ικαρία, η οποία ήταν γνωστή στο παρελθόν για την παραγωγή κάρβουνου στο Αιγαίο, καθώς και αρκετούς παλιούς νερόμυλους, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι ντόπιοι ακόμα και σήμερα.
Συνεχίζουμε για τα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου, λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας, Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτουν χαμάμ σε φυσική σπηλιά, τζακούζι με ιαματικό νερό και ατομικούς λουτήρες που τροφοδοτούνται από ιαματικές ραδιούχες πηγές γνωστές για τη θεραπευτική τους αξία. Επόμενος σταθμός μας το παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με την μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας, για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Καταλήγουμε στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ικαρίας, οφείλει την ονομασία της στον ομώνυμο άγιο, το νεαρότερο άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 20:20 απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο μας για την Σύμη.

4η μέρα Παρασκευή 07/08/20
Άφιξη στη Σύμη στις 06:15 το πρωί. Θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, με την ολόχρυση εικόνα του Αρχαγγέλου που βρίσκεται στον Πανορμίτη. Ο χώρος της Μονής του Πανορμίτη χαρακτηρίζεται από ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 17:25 όπου θα αναχωρήσουμε για την Πάτμο. Άφιξη στην Πάτμο στις 01:05 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Σάββατο 08/08/20
Νωρίς το πρωί θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στη Μονή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή του βουνού, πάνω από τη Χώρα, στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. Μετά κατηφορίζουμε προς το Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου εκεί ο απόστολος του Ιησού, Ιωάννης έγραψε το 27ο και τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης την "Αποκάλυψη" , το 95μχ. Ελεύθερος χρόνος μέχρι της 15:25 που θα πάρουμε το πλοίο για την Σάμο. Άφιξη στο Πυθαγόρειο της Σάμου, (μοναδικό πολιτισμικό στολίδι του Αιγαίου, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO , ως «Μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς») στις 17:10. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα Κυριακή 09/08/20
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για το Ευπαλήνειο όρυγμα, μια σήραγγα μήκους 1036 μέτρων που κατασκευάστηκε κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. για να χρησιμεύσει σαν υδραγωγείο. Συνεχίζουμε προς την Παναγία Σπηλιανή, ένα ξεχωριστό λόγω θέσης και ιστορίας εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Μονή της Αγίας Ζώνης, στην κατάφυτη κοιλάδα της Βλαμαρής, χτισμένη το 1695. Στο εσωτερικό της φυλάσσονται τοιχογραφίες του 17ου αιώνα και μια αξιόλογη βιβλιοθήκη με πατριαρχικά έγραφα και πολύτιμα σκεύη. Έπειτα, θα πάμε στο μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς που θεωρείται το πλουσιότερο του νησιού, με αξιόλογες αγιογραφίες (κτίσμα του 1586). Επόμενη στάση στην παραλία “χρυσή άμμο” για προαιρετικό μπάνιο. Φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.



7η μέρα Δευτέρα 10/08/20
Μετά το πρωινό ξεκινάμε με πρώτη στάση τον Συνεταιρισμό Κρασιών για να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά της Σάμου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Κοκκάρι και στάση για προαιρετικό μπάνιο στην ωραία παραλία “Λεμονάκια”. Θα επισκεφτούμε επίσης το χωριό Καρλόβασι (όπου και μπορούμε να φάμε) και τον ωραίο Μαραθόκαμπο. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη, στο Βαθύ της Σάμου μέχρι τις 23:45, που θα πάρουμε το πλοίο για την επιστροφή στο νησί μας.

8η μέρα Τρίτη 11/08/20
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ :

Σε Δίκλινο δωμάτιο: 440 Ευρώ

Μονόκλινο : 580 Ευρώ

Παιδιά 5 – 11 ετών : 380 Ευρώ

Άφιξη στη Μυτιλήνη στις 04:50 το πρωί.

Στην τιμή περιλαμβάνονται :
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνη – Ικαρία, απλή θέση σαλόνι.
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ικαρία – Σύμη, απλή θέση σαλόνι.
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σύμη – Πάτμος, απλή θέση σαλόνι.
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτμος – Πυθαγόρειο, απλή θέση σαλόνι.
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βαθύ - Μυτιλήνη, απλή θέση σαλόνι.
- 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, με πρωινό: 1 στη Ικαρία, 1 στην Πάτμο, 2 στη Σάμο.
- Όλες οι εκδρομές με τουριστικό λεωφορείο ως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται :
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κάστρα.
- Αστική συγκοινωνία σε Σύμη και Πάτμο.
- Οτιδήποτε προαιρετικό.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2251041807, 2251042574-5-6, EMAIL: samiotistours@hotmail.com, www.samiotistours.gr
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 43, ΜΥΤΙΛΗΝΗ MHTE : 0310 E61000023401

  • 4 Αυγ στις 6:55 π.μ. – 11 Αυγ στις 4:50 π.μ.
  • Samiotis TOURS
    Κουντουριώτη 43, 81100 Μυτιλήνη, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...