Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Κάψια Αρκαδίας-Τριφυλία Μεσσηνίας: θάλασσα, φαράγγι, σπήλαιο!

30/08/2020. Ολοκαίνουργια περιπετειώδης μονοήμερη καλοκαιρινή εκδρομή, στα καταγάλανα Ιόνια νερά του Κυπαρισσιακού κόλπου! Μετά το καταστόλιστο σπήλαιο Κάψια της Αρκαδίας, καταλήγουμε στην εντυπωσιακή Τριφυλία Μεσσηνίας, στους μυκηναϊκούς τύμβους και το πανέμορφο φαραγγάκι Περιστεριάς, στα νερά του οποίου θα κάνουμε μπάνιο! Ακολουθεί φαγητό στην παραλία του Καλού Νερού, και δεύτερη βουτιά στη θάλασσα! Η μέρα κλείνει με μαγευτική θέα από το κάστρο Κυπαρισσίας!

- 29 € για Early Booking (μέχρι 24/08/2020) ή
- 33 € για κράτηση θέσης από 25/08/2020 έως και 28/08/2020
- 25 € για παιδιά έως 17 ετών

Το απαράμιλλης ομορφιάς σπήλαιο της Κάψιας ανακαλύφθηκε το 1887. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδος τόσο για τους σπάνιους χρωματικούς συνδυασμούς του όσο και για τα αρχαιολογικά ευρήματά του. Ευρήματα τα οποία μαρτυρούν ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή (4η χιλιετία π.Χ.) και την Ελληνιστική περίοδο (330-146 π.Χ.), καθώς και ανάμεσα στον 4ο και 6ο αιώνα μ.Χ. Στο εξίμισι χιλιάδων τ.μ. εξερευνημένο τμήμα του βρέθηκαν ίχνη σκελετικών καταλοίπων που υποδηλώνουν ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε μάλλον ως χώρος ταφής νεκρών.

Στη συνέχεια μας υποδέχονται οι "Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου"! Ο χώρος ξεχωρίζει για τους τρεις υπέροχους μυκηναϊκούς τύμβους μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, καθώς και σπουδαία αγγεία, τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο-15ο αιώνα π.Χ. Ο κύριος τύμβος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του λόφου και είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις. Στην πρόσοψη είναι χαραγμένα δύο κνωσιακά λατομικά σημεία: κλαδί και διπλός πέλεκυς. Η διάμετρος του ταφικού θαλάμου είναι 12 m και το ύψος του ξεπερνά τα 10 m. Ο οικογενειακός αυτός τάφος είχε χρησιμοποιηθεί για παραπάνω από 15 ταφές, με την αρχαιότερη να ανάγεται στην αρχή της Μυκηναϊκής εποχής.

Ακολουθούν δροσερές περιπέτειες στο πραγματικά κρυμμένο μέσα στο καταπράσινο τοπίο της Μεσσηνιακής γης, φαραγγάκι του ποταμού Αρκαδικού. Για να το προσεγγίσουμε πεζοπορούμε σε ένα μονοπάτι σπάνιας φυσικής ομορφιάς για 15 λεπτά περίπου. Η μοναδική έκπληξη που κρύβεται εδώ αποκαλύπτεται ενώ περπατάμε μέσα στο νερό, σε μια πανέμορφη παραμυθένια διαδρομή. Το στενό φυσικό πέρασμα έχει πλούσιο σταλακτιτικό διάκοσμο και καταλήγει σε λίμνη η οποία γεμίζει από έναν απρόσμενο καταρράκτη! Οι πιο τολμηροί περνούν κάτω από τον μικρό καταρράκτη και εισέρχονται στη σπηλαιώδη αίθουσα με τους σταλακτίτες!

Το διάλειμμα μας βρίσκει στην κοντινή παραλία του Καλού Νερού για φαγητό και μια ακόμη βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ιονίου! Τις ακτές αυτές προτιμoύν οι χελώνες Caretta Caretta για τις φωλιές τους, μαζί με αυτές της Ζακύνθου! Η εκδρομή μας κλείνει ρομαντικά, με την απίστευτη θέα προς το μακρινό πέλαγος από το Φραγκικό κάστρο της Κυπαρισσίας ή κάστρο των γιγάντων. Κτίστηκε στα θεμέλια παλιότερου Βυζαντινού φρουρίου που είχε κτιστεί στη θέση αρχαίας ακρόπολης και επί Φραγκοκρατίας υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά κάστρα της Πελοποννήσου.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Το πρωί της Κυριακής 30/08/2020 ώρα 08:00 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείου).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο ίδιο σημείο στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό Μεταξουργείου), το βράδυ στις 22:30 περίπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ KAI ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ:
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία στη φόρμα που θα βρείτε στη διεύθυνση: http://terraincognitatravel.gr/contact/
α) ονοματεπώνυμο
β) email
γ) κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας
δ) τίτλο εκδρομής και ημερομηνία διεξαγωγής

Αφού λάβετε ενημερωτικό email σχετικά με τη διαθεσιμότητα των θέσεων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κράτηση θέσης, εξοφλώντας το σύνολο της αξίας της με κατάθεση στον λογαριασμό μας της Τράπεζας Πειραιώς που θα σας γνωστοποιηθεί.

* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό προσαυξάνεται κατά 3 ή 4 € ανάλογα με την προμήθεια εμβάσματος που ορίζει η κάθε τράπεζα (προμήθεια εμβάσματος που επιβαρύνει τον καταθέτη).

* Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται μέχρι και τις 28/08/2020.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μικρή ομάδα περιορισμένων θέσεων, όλες τις μετακινήσεις προς τους προορισμούς μας και επιστροφή με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο (πούλμαν), οργάνωση, αρχηγό και συνοδούς εκδρομής (εκπαιδευμένοι σπηλαιολόγοι), δεύτερο οδηγό του λεωφορείου για την υπέρβαση του 12ωρου ωραρίου, προετοιμασία μη επισκέψιμων τοποθεσιών (διαμόρφωση, καθαρισμός, φωτισμός), εξασφάλιση πρόσβασης και ασφαλή συνοδεία στα μη αξιοποιημένα σημεία ενδιαφέροντος, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Γεύματα, καφέδες, ποτά, το ατομικό εισιτήριο εισόδου στους αξιοποιημένους χώρους του σπηλαίου Κάψιας (6 €), εισιτήριο προαιρετικής εισόδου σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία (αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς: 3 €) .

-Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα δίνονται λεπτομερώς πλήρη πληροφοριακά και ιστορικά στοιχεία για κάθε σημείο ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

-Προβλέπεται να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός έμπειρων εκπαιδευμένων συνοδών για τα άτομα που θα συμμετέχουν, ώστε η κάθε περιήγηση να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Μπάνιο σε ποτάμι, πεζοπορία σε εύκολα μονοπάτια μέχρι τους προορισμούς μας (εντός της κοίτης του φαραγγιού θα υπάρχουν νερά), κίνηση σε υπόγειο περιβάλλον σπηλαιολογικού χαρακτήρα.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Φωτογραφική μηχανή, φακός, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (που θα βραχούν) ή σαγιονάρες, πρόχειρα και άνετα ρούχα, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, πετσέτα, κ.λπ., αντικουνουπικό, ζακέτα για τη νυχτερινή δροσιά, νερό, σνακ και καλή διάθεση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
* Στο πούλμαν θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας σχετικά με την απολύμανση και την πληρότητα θέσεων (επιτρεπόμενο ποσοστό 65%). Επίσης κατά τα διαστήματα παραμονής μας στο ύπαιθρο θα τηρούνται αποστάσεις 1.5 – 2.0 μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρουν στον απαιτούμενο εξοπλισμό ιατρική μάσκα προστασίας (για τον χρόνο παραμονής στο λεωφορείο), ενώ επιθυμητό είναι και το υγρό απολυμαντικό χεριών. Τέλος, οι συνοδοί και ο αρχηγός της εκδρομής, όπως και ο οδηγός του λεωφορείου, θα φέρουν επίσης αντίστοιχες μάσκες προστασίας.
* Από τις θέσεις όπου θα μας αφήνει το πούλμαν, θα ακολουθούμε μικρές πεζοπορικές διαδρομές προς τους προορισμούς μας, όπου αυτό απαιτείται.
* Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές σχετικά με την ηλικία του παιδιού.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διοργανωτών.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.
* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί.
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό άμεσα.
* Αν η ακύρωση γίνει από εννέα (9) ημέρες έως και τέσσερις (4) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, επιστρέφεται το 50% του ποσού.
* Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο τριήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

https://www.facebook.com/events/612479026321338/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...