Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Γιώργος Περού,Πλατείες Γεμάτες Τραγούδια

Μια μουσική παράσταση διάρκειας 2 και πλέον ωρών.
Ο κύριος όγκος της παράστασης περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών επιλεγμένα από τις πιο ανθηρές και γόνιμες περιόδους του ελληνικού τραγουδιού ενώ αντιπαραβάλλονται θεματικά και νοηματικά αντίστοιχης εμβέλειας δημιουργοί από το διεθνές ρεπερτόριο. Με μια σύγχρονη ματιά και «φρεσκάδα» στον ήχο και την απόδοση που χαρακτηρίζεται από την απλότητα αλλά πάντοτε με σεβασμό στους δημιουργούς επιχειρείται μια ιδιότυπη ξενάγηση στον κόσμο των δημιουργών με στόχο την ανάδειξη των τραγουδιών και των στοιχείων αυτών που κάνουν αυτά τα τραγούδια τόσο ανθεκτικά στο χρόνο ενώ δεν λείπουν και αναφορές στην προσωπική δισκογραφία του καλλιτέχνη ώστε να συστήσει πρωτότυπο υλικό στο κοινό.

Δημιουργοί του λεγόμενου «ελαφρού» τραγουδιού όπως ο Αττίκ, ο Μιχάλης Σογιούλ και ο Κώστας Γιαννίδης συναντιούνται με δημιουργούς του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού όπως ο Βασιλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Άκης Πάνου, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Μανώλης Χιώτης.
Τραγούδια δημοφιλή και αγαπητά στο κοινό του Μίκη Θεοδωράκη, του Δήμου Μούτση, του Μάνου Λοίζου, και του Μάνου Χατζιδάκι μπλέκουν με τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Διονύση Σαββόπουλου, και του Νικόλα Άσιμου.

Ξεχωριστή θέση στην ροή του προγράμματος έχουν οι αναφορές σε διαχρονικά και εμβληματικά τραγούδια ιδιαίτερα αγαπητών στο ελληνικό κοινό δημιουργών της διεθνούς σκηνής όπως ο Leonard Cohen, o Nick Cave, o John Lennon, ο David Bowie, Bob Dylan και οι Beatles.
Είσοδος 10Ευρώ μ' ένα ποτό.

  • Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 στις 9 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
  • Μαγεμενος Αυλος
    ΑΜΥΝΤΑ 4, 11635 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/602438197077739/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...