Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Φάρος Τοπική κίνηση πολιτών

 


Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Επιστροφή στην κανονικότητα ;
Αμέσως μετά την "ζωή εν ταφω" η διεκδίκηση της ζωής σε πρώτο πλάνο. Με την ανάσταση της Ανοιξης, τους λεμονανθους και τις μωβ βιολετες της συλλογικής ευωδιας.
Η επιστροφή στην κανονικότατα σημαίνει διεκδίκηση όλης της ζωής εν μέσω θανάτου. Θανάτου κυριολεκτικου αλλά και θανάτου των δικαιωμάτων για υγεία, παιδεία, εργασία, ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών. Θανάτου της ελευθερίας και της ζωής.
Ο Τζέιμς Οπενχαιμ γράφει στο ποίημα του...
"Πεινάνε οι ψυχές και όχι το σώμα μόνο. Δώστε μας ψωμί δώστε μας τριαντάφυλλα"
Ο άνθρωπος θέλει να ζει όχι απλά να υπάρχει.
Θέλει ψωμί και παιδεία, βιβλίο, ήλιο, μουσικές, τέχνες, κατοικία, εργασία. Τα θέλει όλα αυτά να είναι κληρονομιά για κάθε παιδί που γεννιέται.
Μέσα από την πανδημία αποκαλύφθηκε η γύμνια τους.
Εκτός από το σώμα και το μυαλό, μας κατασχεσαν και την ελπίδα, καλλιεργούν την πεποίθηση ότι αν σκεφτούμε διαφορετικά θα οδηγηθουμε σε έναν εφιάλτη ακόμη χειρότερο.
Ζήσαμε την χρονιά του διαρκούς επιταφιου με τους πάνω από 10000 νεκρούς της πανδημίας, την ίδια περίοδο αποδείχθηκε αυτή η ξεχασμένη για πολλούς και αόρατη για άλλους, κοινωνική δύναμη.
" Υγειονομικοι, εργαζόμενες - νοι στο εμπόριο, διανομείς, καθαριστριες - στες στα απορρίμματα, εργαζόμενες - νοι στις κοινωνικές υπηρεσίες και τόσοι άλλοι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας, αλλά και κράτησαν όρθιες τις κοινωνίες.
Αποδείχθηκε επίσης πόσο εχθρικοί και άχρηστοι είναι τραπεζίτες, μάνατζερ και επαγγελματίες μπουρδολογοι πολιτικοί υπηρέτες και κρατικά στελέχη.
Ειδικά σήμερα που η γλώσσα, έχει αποψιλωθει από το συναίσθημα και τη μνήμη...τωρα που αξία έχει το εμπορευματοποιειται και δίνει κέρδος, ότι καλύπτει μόνο το ατομικό συμφέρον για επιβίωση, τώρα που ελευθερία σημαίνει να αποσπασαι από την κοινωνική ευθύνη και να γίνεσαι συνένοχος τους, για να έχεις το "ακαταδιωκτο" τώρα δανειστές και τράπεζες ζητούν τέλος στην ασυλία των οφειλετών!
Παίρνουν μπρος οι πλειστηριασμοι από τον Μάιο και αναστελλονται έως το τέλος του μήνα όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης όπως πλειστηριασμοι, εξωσεις, κατασχέσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία και όχι μόνο...
Συμπολιτισσες-Συμπολιτες πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες της πόλης μας για ομορφιά, για συνεργασίες, για πολιτισμό, για αισθητική, για χαρούμενους ανθρώπους.
Στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Φάρου 6-5-2019 μεταξύ των άλλων αναφέρουμε :
" Πρέπει να προσπερασουμε τη διαχείριση των βεβαιοτητων που μας δίνονται και να δώσουμε όραμα και παλμό στην πόλη.
Η δημοκρατία αν είναι αληθινή μας καλεί να χαρούμε τη ζωή, μας δίνει θάρρος μας γοητεύει.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουμε μέρος σε αυτή τη χαρά, την γοητεία είναι η συμμετοχή μας με τις ζωές μας, το συναίσθημα μας και τη νόηση μας.
Η αποτροπή των πλειστηριασμων είναι μέρος αυτής της συμμετοχής και προστασίας των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
Η αποτροπή των εξορύξεων είναι μέρος αυτής της συμμετοχής και προωθεί την ισορροπία και την ποιότητα της ζωής μας.
Τα δημοψήφισματα είναι μέρος αυτής της συμμετοχής.
Η αποκατάσταση της δημοκρατίας είναι χρέος των πολιτών. "
Καλούμε φορείς, συλλογικοτητες, πολίτες σε αδέσμευτη, ακομματιστη πορεία για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, τις ανθρώπινες αξίες, την ελευθερία, την δημοκρατία την ανθρώπινη υπόσταση με αξιοπρέπεια.
Ψωμί και τριαντάφυλλα....
Οι εραστές των τριανταφυλλων θα αναγεννιουνται διαρκώς....
Για τον Φάρο
Παυλάτος Νίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...