Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Μιχάλης Μακρόπουλος, Ελένη Κοφτερού, "Άρης" (επιστολική νουβέλα)

 


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Μιχάλης Μακρόπουλος, Ελένη Κοφτερού, "Άρης" (επιστολική νουβέλα)
Φωτογραφία εξωφύλλου: Μιχάλης Μακρόπουλος
Μακέτα εξωφύλλου: Ούρσουλα Φωσκόλου
~~~
Ένας ερευνητής στον Άρη επικοινωνεί με τη σύντροφό του στη Γη· τα μηνύματά τους είναι ύμνος στη ζωή και συνάμα βύθιση στη μοναξιά, καθώς εκείνος συντρίβεται από τη σιωπή και την ερημιά του πλανήτη, ενώ αυτή νιώθει να τον χάνει. Η δική του φωνή (του πεζογράφου Μιχάλη Μακρόπουλου) και η δική της (της ποιήτριας Ελένης Κοφτερού) συνομιλούν και αλληλοσυμπληρώνονται σ' ένα ξεχωριστό αφήγημα, ποιητικό και στοχαστικό.
***
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννιά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και έντεκα χρόνια ζει με την οικογένειά του στη Λευκάδα και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο, όπου διαδραματίζονται κάποιες ιστορίες του. Τα τελευταία τέσσερα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κίχλη: "Το δέντρο του Ιούδα" (2014), "Τσότσηγια & Ω'μ" (2017), "Μαύρο νερό" (2019, Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας του περιοδικού "Ο Αναγνώστης" 2020), "Η θάλασσα" (2020). Έχει εκδώσει δώδεκα πεζογραφικά βιβλία για ενήλικες, το "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (Fagotto 2013) και έξι βιβλία για παιδιά. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.
Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΦΤΕΡΟΥ γεννήθηκε στην Αριδαία Πέλλας. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Γράμμα σε γενέθλια πόλη" (Σαιξπηρικόν 2013, Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2014), "Στο λάμδα των χελιδονιών" (Εκδόσεις των Φίλων 2014) και "μια θλίψη απρίλης" (Κουκκίδα 2018). Κυκλοφορεί επίσης ελεύθερα στο διαδίκτυο η συλλογή της "Περί Άνοιξης και άλλων Εμμονών" (24grammata). Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες, ενώ ποιήματα, διηγήματα και κριτικά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι γεωπόνος και από το 1997 κατοικεί και εργάζεται στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...