Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Μιχάλης Σιγανίδης - Κατερίνα Φωτεινάκη: "Στρίβειν δια του αρραβώνος" στο Μουσικό Χωριό

 


«Στρίβειν δια του αρραβώνος»

Λόγος και μουσική: εναλλακτικοί τρόποι παντρέματος
Συντονισμός: Κατερίνα Φωτεινάκη, Μιχάλης Σιγανίδης
Ο Μιχάλης Σιγανίδης, μπασίστας, συνθέτης-στιχουργός, περφόρμερ, και η Κατερίνα Φωτεινάκη, τραγουδοποιός, κιθαρίστρια, τραγουδίστρια και φιλόλογος, έχουν στη δουλειά τους διαφορετική αισθητική. Αλλά και ένα βασικό κοινό: την προϋπόθεση του λόγου στο κέντρο της μουσικής τους δημιουργίας.
Είτε πρόκειται για ποίηση, είτε για στίχο, είτε για προφορικό λόγο της καθημερινότητας.
Προτείνουν ένα σεμινάριο για μουσικούς δημιουργούς και ερμηνευτές (μουσικούς, τραγουδιστές). Αλλά και για.. μερακλήδες ακροατές.
Από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, τεχνική και καλλιτεχνική, θα προτείνουν, θα ακούσουν, θα αναλύσουν και εν τέλει θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες παραδείγματα παντρέματος του λόγου με τη μουσική, χωρίς αυτός ο «γάμος» να περνά απαραιτήτως και μόνο από τη μελοποίηση.
Θα αναζητηθεί ο εσωτερικός ρυθμός του λόγου, μέσα από κείμενα δημώδη, λόγια ή πεζά, γραπτά ή ηχογραφημένα / διαβασμένα από τους δημιουργούς τους. Θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης της ανάγνωσης, που επικεντρώνονται στη μελωδικότητα του ίδιου του λόγου και μπορεί να οδηγούν σε άλλες μουσικές φόρμες. Θα προταθούν συγκεκριμένες ασκήσεις για τη φωνή που αφορούν στο λόγο, θα μελετηθούν τεχνικές decollage, voice over, looping με ομιλία, και ο άξονας «doc / fic» που βρίσκουμε στη δουλειά του Μιχάλη Σιγανίδη και αναφέρεται σε ηχητικές καταγραφές και μυθοπλασία.
AUG 18 AT 2 PM – AUG 24 AT 5 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...