Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Naxatras - Συναυλία psychedelic rock, opening act: Small Chanter


Οι Naxatras είναι μια psychedelic rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη.
Δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και ταξιδιάρικα κιθαριστικά solos, όλα εμποτισμένα με μία μαγευτική 70’s ατμόσφαιρα και αισθητική, αποτελούν τον βασικό κορμό των μουσικών δημιουργιών των Naxatras, μιας μπάντας αφοσιωμένης στο υλικό και την καλλιτεχνική της αντίληψη, μιας μπάντας που δεν διστάζει να πειραματιστεί με psych, progressive, blues, funk, stoner και oriental στοιχεία, προκειμένου –σε συνδυασμό με το ψυχεδελικό video show της- να διεγείρει τις αισθήσεις των θεατών / ακροατών.
Ταράζοντας εξαρχής τα νερά του στάσιμου rock ήχου με την κυκλοφορία του πρώτου, ομώνυμου full length album τους, που ηχογραφήθηκε εξ'ολοκλήρου ζωντανά, χρησιμοποιώντας αμιγώς αναλογικά μέσα, οι Naxatras αποτέλεσαν άμεσα μια ανερχόμενη δύναμη για τον εγχώριο rock ήχο, γεγονός που αποδεικνύουν τόσο με την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα και την εξαιρετική συνέπειά τους , όσο και με τις απίστευτα δεμένες ζωντανές εμφανίσεις τους, που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στις σκηνές των σημαντικότερων και ποιοτικότερων Ευρωπαϊκών venues, αλλά και με συμμετοχές σε φεστιβάλ ορόσημα του ήχου όπως τα Desertfest (Γερμανία και Αγγλία), Crystal Mountain (Ιταλία), Rock Im Wald (Γερμανία), Ozora Festival (Ουγγαρία), Lake on Fire (Αυστρία), Krach am Bach (Γερμανία) και φυσικά στο Street Mode.
Πρέπει να δώσεις το παρόν σε μία από αυτές για να καταλάβεις τον λόγο για τον οποίον συμβαίνει αυτό.


Ο Small Chanter είναι το alter ego του Γρηγόρη Ψαλτάκου τραγουδιστή των Mr. Highway Band, το οποίο μας παρουσιάζει μέσω ενός νέου προσωπικού project.
Το μουσικό του σχήμα μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξiδι από dark folk ακούσματα επηρεασμένος από την παραδοσιακή
Αμερικάνικη μουσική, δημιουργώντας μια δυναμική και συνάμα
πειραματική σχέση μεταξύ εγχόρδων και κρουστών.
Πρόκειται για μια εναλλακτική αγγλόφωνη μουσική πρόταση.
Ο Small Chanter ξεκίνησε την επεξεργασία και τις ηχογραφήσεις του υλικού του “Chronicle Zer0” το 2019 στο Orfeas music studio του Τάσου Ιωαννίδη, ο οποίος βάζει και την υπογραφή του στην παραγωγή του δίσκου και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.
Το master έγινε από τον Κοσμά Μπούλακα.
Το “Chronicle zer0” κυκλοφορησε τον Οκτώβριο του 2021 και αποτελείται από 11 κομμάτια, όλα σε στίχους και μουσική του Γρηγόρη Ψαλτάκου, εκτός από τα ”She’s Got to Be” και “Pouring Rain” που είναι γραμμένα απο τον Γιάννη Αφένδρα (Mr. Highway Band) καθώς και την διασκευή στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «τα παιδιά κάτω στον κάμπο» που δανείστηκε την μουσική. Το artwork του δίσκου είναι επίσης δημιουργία του ίδιου.
To album είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Τα Χριστούγεννα του 2020 παρουσίασε κι επιμελήθηκε
τo διαδικτυακό live με τίτλο “Dark Christmas”
που μπορείτε να το απολαύσετε το παρακάτω link σε 4Κ ποιότητα και πολυκάναλη μιξη
Τον Φλεβάρη του 2022 παρουσίασε live στην σκηνή του Ίλιον plus
την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Chronicle Zer0” σε μια sold out συναυλία. Η προσωπική του σκηνική επιμέλεια αλλά και παραγωγή αποτελεί
αναπόσπαστο μέρος του οπτικοακουστικού θεάματος και επισφραγίζει
την καλλιτεχνική και μουσική του προσωπικότητα.
Την παρουσίαση μπορείτε να την απολαύσετε στο παρακάτω link σε 4Κ ποιότητα και πολυκάναλη μίξη.
LINK: bit.ly/3wMSNZp
LinKS:
Bandcamp: bit.ly/2XewT3B
Spotify: spoti.fi/3FOrFx4
Youtube: bit.ly/3FPk2GD
facebook: bit.ly/3NvqHst
WEDNESDAY, 31 AUGUST 2022 AT 21:00
Λιπάσματα - Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...