Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Τοπ Καπί // Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού


 Σκηνοθεσία: Ζιλ Ντασέν

Με τους: Μελίνα Μερκούρη - Πίτερ Ουστίνοφ - Μαξιμίλιαν Σελ - Ρόμπερτ Μόρλεϊ - Ακιμ Ταμίροφ
Το 1964, ο Ζυλ Ντασέν βασισμένος στο μυθιστόρημα του Έρικ Άμπλερ, «Το Φως της Ημέρας», σκηνοθετεί την ταινία «Τοπ Καπί». Στη διάθεση του έχει ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών, από την Μελίνα Μερκούρη και τον Πίτερ Ουστίνοφ, μέχρι την Δέσπω Διαμαντίδου και τον Ακίμ Ταμίροφ. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις.
Η Ελίζαμπεθ Λιπ (Μελίνα Μερκούρη), μία γοητευτική κλέφτρα πολύτιμων λίθων σχεδιάζει να κλέψει έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του κόσμου. Πρόκειται για ένα στιλέτο που κοσμείται από τέσσερα σμαράγδια εξαιρετικής σπανιότητας και ομορφιάς. Ο θησαυρός όμως, βρίσκεται καλά φυλαγμένος στο μουσείο Τοπκαπί της Κωνσταντινούπολης και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει στο χέρι το ανυπολόγιστης αξίας κειμήλιο.
Σύντομα, μία ομάδα από ερασιτέχνες κακοποιούς και έναν ανυποψίαστο, αγαθό μικροαπατεώνα, θα ταξιδέψουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το «τέλειο» κόλπο. Στην πράξη όμως ο θησαυρός δεν θα είναι τόσο κοντά όσο υπολόγιζαν. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη την τύχη, την τόλμη αλλά και το στιλ που διαθέτουν, προκειμένου να τα καταφέρουν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
THURSDAY, 25 AUGUST 2022 FROM 20:30-22:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...