Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

«Ένδυμα Ψυχής» Στο Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης παραδοσιακές ενδυμασίες της Λαογραφικής Συλλογής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

 Στο Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σύνολό της η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» που προβάλλει με πρωτοτυπία τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Λαογραφικής Συλλογής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των Βαγγέλη Κύρη και Ανατόλι Γεωργίεφ: 66 κεντημένες, ανάγλυφες φωτογραφίες αποτυπωμένες σε ύφασμα, μια νέα καλλιτεχνική πρόταση, σύγχρονη και ταυτόχρονα κλασική στην ποιότητά της, σε ένα σύγχρονο μουσείο-κιβωτό της κλασικής τέχνης στην κορύφωση της έκφρασής της.

Η έκθεση, που ξεκίνησε το ταξίδι της το 2018 από το Λαογραφικό τμήμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία και την παράδοση. Ταυτόχρονα αποτελεί ύμνο στην ομορφιά και την υψηλή αισθητική της ελληνικής λαϊκής τέχνης και των παραδοσιακών εθνικών ενδυμασιών, της τέχνης της φωτογραφίας και της κεντητικής, στο ανθρώπινο κάλλος και στην ανθρώπινη έκφραση και χάρη.
Η έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
🔹️Ενδυμασία του Σταύρου Τουρνικιώτη, 19ος αι. Παρασκευάς Μπουμπούρακας
🔸️Αστική φορεσιά Παλιάς Αθήνας, 18ος αι. Τόνια Σωτηροπούλου
🔹️️Αστική φορεσιά, 19ος αι. Ραφαήλ Δεσύπρης
🔸️Φορεσιά Ζαγορίου, 19ος αι. Έστερ Μαστρογιάννη



Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - National Historical Museum


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...