Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ελαιώνας '23 - Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος | Έκτο Τριήμερο

 


Φτάσαμε στο 6ο τριήμερο της έκθεσης και αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη με ξεναγήσεις και ένα εξαιρετικό στρογγυλό τραπέζι. Την Παρασκευή, η εθελοντική ομάδα θα πραγματοποιήσει ξενάγηση σε όλο τον εκθεσιακό χώρο και θα προσφέρει μια πιο βαθιά επικοινωνία με τα έργα των καλλιτεχνών.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης, Δημήτρη Τρίκα, ο οποίος συνδέοντας το νήμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών, των ιστοριών τους και των δεσμών τους με την Ανθρωπόκαινο και το Χθόνιο στοιχείο, θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κατανόησης της έκθεσης και των προβληματισμών που πραγματεύεται.
Την Κυριακή έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Is There an Alternative?" στο οποιο θα αναζητήσουμε ένα εναλλακτικό δρόμο, με άξονες και αξίες τη φροντίδα, τα όρια, τον σχεδιασμό μιας “πόλης - έργο” και την αναζήτηση στοιχείων κοινοτισμού και αλληλεγγύης.
Αναλυτικότερα:
Παρασκευή 3_11
Ώρες λειτουργίας εκθεσιακών χώρων 14.30 – 20.30
17:00
Ξενάγηση από την ομάδα εθελοντών Σημείο συνάντησης, η έξοδος του σταθμού μετρό Ελαιώνας.
Σάββατο 4_11
Ώρες λειτουργίας εκθεσιακών χώρων 14.30 – 20.30
17:30
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ του Project «ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΄23…»
Ο επιμελητής της έκθεσης, Δημήτρης Τρίκας, θα πραγματοποιήσει μια εκθεσιακή ξενάγηση, συνδέοντας το νήμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών, των ιστοριών των έργων και των δεσμών τους με την Ανθρωπόκαινο και το Χθόνιο στοιχείο.
Σημείο συνάντησης: Διάδρομος Μετρό Ελαιώνα, επίπεδο εισιτηρίων
Διάρκεια: 1 ώρα
Κυριακή 5_11
Ώρες Λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων 14:30 - 20.30
17:00
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
"Is There an Alternative?" (υπάρχει εναλλακτική;)
Αντιστρέφουμε την περιβόητη φράση “There is no Alternative” και θέτοντας το ερώτημα “Is There an alternative?” (υπάρχει εναλλακτική;) συζητάμε, αναζητώντας ένα εναλλακτικό δρόμο, με άξονες και αξίες τη φροντίδα, τα όρια, τον σχεδιασμό μιας “πόλης - έργο” και την αναζήτηση στοιχείων κοινοτισμού και αλληλεγγύης. Πώς θα ήταν μια κοινωνία στην οποία η αξία της φροντίδας θα βρισκόταν στον πυρήνα της; Πως θα ήταν μια κοινωνία που θα σεβόταν τα όρια αντοχής του πλανήτη; Πώς θα ήταν μια κοινωνία η οποία θα σχεδίαζε τις πόλεις της με γνώμονα τους κατοίκους και τις ανάγκες τους; Γύρω από αυτούς τους προβληματισμούς θα συνομιλήσουν o Ανδρέας Χατζηδάκης, καθηγητής marketing του Πανεπιστημίου Royal Holloway, UK & μέλος της The Care Collective, ο Jamie Hakim Λέκτορας σπουδών MME, Πανεπιστήμιο Ανατολικής Αγγλίας & μέλος της The Care Collective, o Άλεξ Παζαϊτης ιδρυτικό μέλος του ερευνητικού κέντρου P2P Lab, στο Πανεπιστήμιο του Ταλίν, o Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής Θεωρητικής Διερεύνησης και Σχεδιασμού κατοικίας και Δημόσιου Χώρου του ΕΜΠ και ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Με την υποστήριξη του British Counsil �Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...