Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων


Εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα. 
Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει τα εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα που με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία της Α’ θμιας Εκπαίδευσης. Στόχος των προγραμμάτων είναι η συμμετοχή των μαθητών–μαθητριών των δημοτικών σχολείων σε διαδραστικές μουσικές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και ειδικότερα την μουσική παιδεία, την επαφή των παιδιών με την κλασική μουσική και την γνωριμία με τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν μια Ορχήστρα, πάντα με την πολύτιμη και καθοριστική συμπαράσταση των εκπαιδευτικών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων πρόκειται να παρουσιάσουν εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα, διάρκειας μίας ώρας περίπου, για το προσεχές 2μηνο. 
Το νέο έτος, τα εκπαιδευτικά θα συνεχιστούν και θα έχετε σχετική ενημέρωση για τις ημερομηνίες και τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν.
Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συμφωνική Ορχήστρα: «Γνωριμία με τη Συμφωνική Ορχήστρα»
Πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο αρχιμουσικός θα κάνει μία αναλυτική παρουσίαση των οργάνων που απαρτίζουν τη Συμφωνική Ορχήστρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και να εξοικειωθούν με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους. Στις συναυλίες αυτές παρουσιάζονται έργα από την αναγέννηση μέχρι και σήμερα γνωστών κλασικών δημιουργών.
Παρασκευή 24/10/2014: Στην έδρα της Δ/νσης Μουσικής (αίθουσα προβών Συμφωνικής 
Ορχήστρας), Αρτέμωνος 7 & Ιππάρχου - Ν. Κόσμος. 
Τρίτη 25/11/2014: Στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» Πειραιώς 100, Γκάζι.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Γαρυφάλλου Τηλ.: 210 9243211
Χορωδία: «Στην πρόβα με τη χορωδία»
Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων μυεί τους μικρούς της φίλους στο θαυμαστό κόσμο της χορωδιακής μουσικής με έργα από την αναγεννησιακή μουσική, την όπερα, το έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο, τον ξένο κινηματογράφο και την ελληνική παράδοση, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού σχολείου.
Πέμπτη 6/11/2014, Δευτέρα 24/11/2014, Πέμπτη 4/12/2014 
Στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Τιμοκρέοντος 6Α Ν.Κόσμος. .
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Βιβή Αυγουστίδη Τηλ.: 210 9224756
Big Band: «Γνωριμία με τη Big Band»
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Big Band, τα όργανα, τους ρυθμούς, τον αυτοσχεδιασμό και την εξέλιξη των μουσικών συνόλων της jazz, από το τρίο έως και τα μεγάλα σχήματα Big Band.
Παρασκευή 21/11/2014, Πέμπτη 27/11/2014, Τρίτη 9/12/2014
Στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Τιμοκρέοντος 6Α Ν.Κόσμος.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Βιβή Αυγουστίδη Τηλ.: 210 9224756
Φιλαρμονική Ορχήστρα: «Γνωριμία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων»
Στόχος είναι, τα παιδιά να γνωρίζουν και να ακούσουν από κοντά ένα μεγάλο σύνολο πνευστών, να μάθουν κάποια απ' τα πνευστά όργανα, να διασκεδάσουν με μουσική που τους είναι γνωστή από μεγάλους συνθέτες. 
Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των σχολείων, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το τμήμα της Φιλαρμονικής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία που δεν ανήκουν στην περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιοριστεί κατόπιν συνεννόησης των ενδιαφερόμενων.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Aγνή Ράπτη Τηλ.: 210 8838230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...