Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Την Ορχήστρα Νέων της Ρωσίας "Λεονίντ Νικολάγιεφ" της Μόσχας θα διευθύνει ο Χρήστος Ηλ. Κολοβός

Στις 11 Νοεμβρίου 2014 ο Χρήστος Ηλ. Κολοβός (Conductor-Researcher-Violinist), θα διευθύνει την Ορχήστρα Νέων της Ρωσίας "Λεονίντ Νικολάγιεφ" της Μόσχας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου "Τσαϊκόφσκυ" της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή του Καυκάσου, Μιχαήλ Λέρμοντοφ. 
Θα ακουσθούν έργα των Ροσσίνι, Μπετόβεν, Καλίννικοφ, Λιάντοφ, Ιππολύτοφ-Ιβανόφ, Άντον Ρουμπινστάιν, Κατσατουριάν και Γκλίνκα. 
Η συναυλία θα γίνει στο Διεθνές Σπίτι της Μουσικής της Μόσχας (Moscow International House of Music). Ποιήματα του Λέρμοντοφ θα απαγγείλει ο ηθοποιός του ρωσικού θεάτρου Βενιαμίν Σμεκχώφ.
Ο Χρήστος Ηλ. Κολοβός σπουδάζει  διεύθυνση ορχήστρας στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Κατόπιν διαγωνισμού κέρδισε και έλαβε την μοναδική για εφέτος υποτροφία αριστείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που δόθηκε για πρώτη φορά από το Πανεπιστημίο του Μόντρεαλ, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15, ως αποτέλεσμα της δωρεάς του 1.000.000$ που έκανε το ΙΣΝ για υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του Μεταπτυχιακού και του Διδακτορικού, στο πλαίσιο των 70 χρόνων σχέσεων Καναδά - Ελλάδας, που συμπληρώθηκαν πέρυσι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...