Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις ''ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ''


Το Πρόγραμμα των Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων ''ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ'', επί σειρά ετών διοργανώνεται με στόχο τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Καθώς μάλιστα το ΕΙΕ είναι το μόνο ερευνητικό κέντρο μετωπικής έρευνας στη χώρα, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των θετικών και τεχνολογικών επιστημών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών διοργανώνονται κάθε χρόνο κύκλοι ομιλιών με θεματολογία σχετική με το αντικείμενο των ερευνητικών προγραμμάτων που εκπονούνται στα ερευνητικά ινστιτούτα του ΕΙΕ. Ως ομιλητές συμμετέχουν, κατά κύριο λόγο, οι ερευνητές του Ιδρύματος καθώς και διακεκριμένοι ερευνητές της ημεδαπής και αλλοδαπής αλλά και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.
Η θεματική των κύκλων επιλέγεται πάντα με γνώμονα την επικαιρότητα, το ενδιαφέρον και την προβληματική του κοινού, προσφέροντας έτσι μια έγκυρη επιστημονική ενημέρωση. Οι ερευνητές του ΕΙΕ έχουν ως εκ τούτου την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ειδήμονες και μη, παρουσιάζοντας το ερευνητικό τους έργο.
Η επιτυχία των Μορφωτικών Εκδηλώσεων ''ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ'' επισφραγίζεται και μέσα από μια σειρά συνεργασιών (Πανεπιστήμια,, Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλική Πρεσβεία-Γαλλικό Ινστιτούτο, Μουσεία, Ιδρύματα, κ.ά.).
Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα παρακολουθεί ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών, από όλους τους κλάδους των επιστημών. Μετά το πέρας κάθε κύκλου, χορηγείται στους φοιτητές πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ τα πρακτικά των ομιλιών εκδίδονται σε βιβλία.
Oι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, στο Αμφιθέατρο ''Λεωνίδας Ζέρβας'' του ΕΙΕ, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Παγκράτι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των κύκλων αυτών συνήθως εκδίδονται σε βιβλία. Οι εκδόσεις αυτές διατίθενται και από το βιβλιοπωλείο του ΕΙΕ, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Α΄ Kύκλος Oμιλιών
Ματιές στην πόλη: μεταξύ αρχιτεκτονικών και αρχαιολογικών προσεγγίσεων

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών // Τομέας Ελληνικής & Ρωμαϊκής Αρχαιότητας

4 | 11 | 18 | 25 Νοεμβρίου & 2 | 9 | 16 | 18 Δεκεμβρίου 2014
19.00 // ΕΙΕ Ισόγειο, Aμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας
Αναλυτικό Πρόγραμμα
Δείτε επίσης: http://urbanetworks.wordpress.com/lecture-series-english/

Οι ομιλίες θα μεταδίδονται απυθείας στη διεύθυνση: http://www.eie.gr/events/live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...