Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Δήμος Κορινθίων διοργάνωσαν με επιτυχία εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Λογοτεχνίας», πριν από λίγες ημέρες.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μπουφέ με παραδοσιακά κεράσματα, ανάγνωση παραμυθιών από την παγκόσμια και ελληνική λογοτεχνία με τη διαδραστική συμμετοχήτων μικρών μας φίλων καιδωρεάν διανομή σχολικών ειδών (τσάντες, τετράδια κ.α)για τη νέα σχολική χρονιά.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους: 
«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια ΗμέραΛογοτεχνίας, για να θυμηθούμε ότι μέσα από τα παραμύθια μπορούμεόλοι να ξαναγίνουμε παιδιά. Αν δούμε τον κόσμο μας μέσα από την παιδική ματιά, τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Οι Δομές που δημιουργήσαμε είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε οικογένεια και όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και να προσφέρουμε χαρά και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης,η υπεύθυνη των Δομών κα Ρένα Παπαστεφάνου ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία καθώς και τους χορηγούς, που με τις προσφορές τους συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία των Δομών. Ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται δεκτές δωρεές/χορηγίες σε είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικά είδη και σε οικονομική ενίσχυση η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στην αγορά τροφίμων.
Την εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς της εκδήλωσης:
• Βιβλιοπωλείο «Κουκίδα» (Απ. Παύλου 64, Κόρινθος) 
• Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» (Κολιάτσου 58, Κόρινθος)
• Βιβλιοπωλείο «Βιβλιαγορά» (Εθνικής Αντιστάσεως 60, Κόρινθος)
• Ζαχαροπλαστείο «Εντελβάις» (Κροκιδά 52 & Νοταρά, Κόρινθος)
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - Club for UNESCO of Piraeus and Islands
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
 
2104967757, 2104132273, 2104179797
Fax: 2104944564
www.unescopireas.gr - unescop@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...