Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η σπουδαιότητα των Ιεροπαίδων

Την Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2015, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου, Vancouver, British Columbia, βοηθούμενος από τον π. Κωνσταντίνο Οικονόμου (Ιερατικώς Προϊστάμενο) και τον π. Δωρόθεο Τρυφωνόπουλο.

Όπως φαίνονται στην ανωτέρω φωτογραφία, περίπου 20 ιερόπαιδες έλαβαν μέρος και υπηρετούσαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (Ο Άγ. Γεώργιος--Vancouver έχει συνολικά 30 ιερόπαιδες).

Δεν μπορεί να δοθεί επαρκής έμφαση στο ρόλο και τις ευθύνες των ιεροπαίδων. Βοηθούν τους ιερείς στις Ιερές Ακολουθίες. Μαθαίνουν και βοηθούν στην τήρηση των ιερών Ορθοδόξων παραδόσεων. Υπηρετούν σαν υπόδειγμα σε όλους τους νέους να γίνουν υπηρέτες του Χριστού. Είναι μάρτυρες της αληθινής Χριστιανικής Πίστης.

Κυρίως από τους Ιερόπαιδες προέρχονται οι μελλοντικοί Ιερείς της Εκκλησίας μας. Για τον λόγο αυτό, εγκάρδια συγχαίρομε την Κοινότητα του Αγ. Γεωργίου και ενθαρρύνομε όλες τις ενορίες της χώρας να μιμηθούν αυτό το επίτευγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...