Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Fatih Akin στο Goethe-Institut

Ο Fatih Akin στο Goethe-Institut
Ο Τουρκογερμανός σκηνοθέτης, Φατίχ Ακίν, έρχεται την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα με αφορμή την προβολή στη χώρα μας της τελευταίας δημιουργίας του «THE CUT – Η Μαχαιριά». Ο δημιουργός θα βρίσκεται εκεί για να παρουσιάσει την καινούργια του ταινία, καθώς και τις ταινίες «Ποτέ Μαζί» (Χρυσή Άρκτο- Φεστιβάλ του Βερολίνου) και «Η Άκρη του Ουρανού» (Βραβείο Σεναρίου, Οικουμενικό Βραβείο – Φεστιβάλ των Καννών) που θα προβληθούν και να συνομιλήσει με τους θεατές.
Οι δύο αυτές ταινίες αποτελούν μέρος της τριλογίας, «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος», η οποία ολοκληρώνεται με το the Cut. Η νέα ταινία έχει ως θέμα μεταφορικά τον Διάβολο, το κακό που υπάρχει στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ενώ αντίστοιχα η αγάπη ήταν το θέμα του στο «Ποτέ μαζί» και ο Θάνατος στο «Η άκρη του ουρανού». Η ταινία ασχολείται με το ευαίσθητο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων και την αναζήτηση ενός άνδρα για την οικογένεια του.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 24 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό (μόνο με προσκλήσεις) και η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αθήνας στις 5 Μαρτίου. 

Θεοχάρης Μηναίδης

Πρόγραμμα
11:30: Συνάντηση με τον Fatih Akin
18:00: Προβολή της ταινίας «Ποτέ μαζί» (2004, 121')
20:30: Προβολή της ταινίας «Η άκρη του ουρανού» (2006/07, 120΄)
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16, Αθήνα
25.02.2015
11:30-20:30
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...