Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γεώργιος Γαλάνης, μαέστρος

Ο Γεώργιος Γαλάνης γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα. Από μικρή ηλικία εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την μουσική. Αυτός ήταν και ο λόγος της εγγραφής του στο μουσικό σχολείο από όπου και αποφοίτησε το 2005. Παράλληλα σπούδασε Βιολί και Αρμονία στο Πατραϊκό ωδείο. Σε ηλικία 18 ετών εισάγεται στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί σπουδάζει επίσης ανώτερα θεωρητικά με τον Δ. Μηνακάκη στο Δημοτικό ωδείο Ζωγράφου ενώ παράλληλα συνεχίζει της σπουδές βιολιού με την Γκαλίνα Μπράτουσκα στο ωδείο ΑΘΗΝΑ, οπού και παίρνει το Πτυχίου του με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Μόνιμο μέλος και πρώτο βιολί στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα νέων (ΑΣΟΝ), δεύτερο βιολί στην Ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων και πρώτο βιολί στην ορχήστρα δωματίου του Τ.Μ.Σ, είναι μερικές από τις δραστηριότητές του στον χώρο του βιολιού. Σε ηλικία μόλις 20 ετών ο Γ. διευθύνει την ορχήστρα του πανεπιστημίου Αθηνών αποσπώντας πολύ ευνοϊκές κριτικές από τον τύπο (Λεωτσάκος). Το έτος 2010 και μετά το πέρας των σπουδών του, παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στο Βερολίνο από τον Fred Buttkewitz ενώ την ίδια χρονιά με υποτροφία της Τσεχικής κυβέρνησης, γίνεται δεκτός στο τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας της ανωτάτης ακαδημίας μουσικής της Πράγας (ΗAMU) με καθηγητές τους “Tomáš Koutnik” και “Hynek Farkač”, από όπου και αποφοίτησε τον Μαιο του 2014.
Στις μεγαλύτερες του επιτυχίες συγκαταλέγονται, το κοντσέρτο με την συμφωνική ορχήστρα του Třebon όπου και διηύθυνε έργα Mozart, και το ετήσιο επίσημο κοντσέρτο του ως φοιτητής της ακαδημίας το οποίο έλαβε μέρος στις 12. Απριλίου 2013 στο “Martinu hall” της Πράγας και στο οποίο διηύθυνε την φιλαρμονική ορχήστρα του Pardubice σε πολύ γνωστά έργα και οπερατικές άριες των Rossini και Mozart.
Τον Νοέμβριο του 2013 διήυθυνε την ορχήστρα της μουσικής ακαδημίας της Πράγας στο απολυτήριο κοντσέρτο του με έργα Μοzart, Ravel, Franck και Martinu.
Ανάμεσα σε ολα τα παραπάνω πρέπει να συμπεριληφθεί και το κοντσέρτο της 23ης Ιουνίου, το οποίο έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του τρίτου κατά σειρά μεγαλύτερου μεσαιωνικού κάστρου της Τσεχίας, στο Jindrichuv Hradec, όπου και διηύθυνε την ομώνυμη συμφωνική ορχήστρα. Το καλοκαίρι του 2014, ο Γ. Συνεργάστηκε με την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων σε συναυλία στις 24.07 με έργα Mozart. Μεγάλη είναι επίσης και η μουσικολογική του δραστηριότητα ως αρθρογράφου, καθώς έχει γράψει επανειλημμένως άρθρα περί μουσικής σε διάφορα περιοδικά της Τσεχίας καθώς και στο Ελληνικό περιοδικό «Art&Travel» της δυτικής Ελλάδος, ενώ υπήρξε επίσης ελεύθερος συνεργάτης του περιοδικού «Ιστορία εικονογραφημένη». Ο Γεώργιος Γαλάνης μιλάει απταίστως τέσσερις ξένες γλώσσες.
Εμπειρία: 2005-2010: Πρώτο βιολί στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ)
2006-2010: Πρώτο βιολί στην ορχήστρα δωματίου του Παν/μίου Αθηνών
2008: Κορυφαίος στα δεύτερα βιολιά της Ελληνοτουρκικής ορχήστρας Νέων
2009: Κοντσέρτο με την Ορχήστρα δωματίου του Παν/μιου Αθηνών
2013: Κονσέρτο με την φιλαρμονική ορχήστρα του Pardubice (Τσεχία).
2013: Συμμετέχων και διακριθείς στο σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας με την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων.
2014: Συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων
Δημοσιεύσεις: -“W.A. Mozart: 220 χρόνια από τον θάνατό του” : περιοδικό “art&travel”. -“ castrati” : Περιοδικό “ ΙΣΤΟΡΙΑ”.
Σεμινάρια: Οι συμφωνίες του Dmitri Shostakovich Θεωρία Σονάτας: Εφαρμογή στα Piano Trio του Haydn O Πιανίστας Ιωάννης Παπαδόπουλος
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά (Proficiency), Γερμανικά (Zertifikat B1) Τσέχικα και Ρώσικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...