Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο
Η επίκαιρη ταινία «Ποιος σώζει ποιον / Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο», των Leslie Franke και Herdolord Lorenz, ασχολείται με το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που απασχολεί την Ευρώπη και αποσκοπεί στην εύρεση των πραγματικών αιτιών και στόχων καθώς και στην αναζήτηση των κερδισμένων και χαμένων από την τροπή αυτή της οικονομίας.
Οι κινηματογραφιστές, έχοντας κάνει εκτενές ρεπορτάζ σε χώρες όπου ταλαιπωρούνται από το χρέος, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, προσπαθούν να τεκμηριώσουν τον κυρίαρχο ρόλο των τραπεζών, την κίνηση των αγορών καθώς και την αντίστοιχη αντιμετώπιση και ανταπόκριση των κυβερνήσεων και κρατών. Μέσα από σειρά ερωτημάτων σε πολίτες, πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές και κοινωνιολόγους το φιλμ αναρωτιέται για το ποιος σώζει ποιον στην κρίση, την δράση της Γερμανικής κυβέρνησης, τη διάσωση των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, την ανάλυση του υπερδανεισμού και για το τι πραγματικά προσφέρουν τα λεγόμενα «πακέτα διάσωσης».
Μια ταινία με σύγχρονο περιεχόμενο όπου θέτει οικονομικά και κοινωνικά ερωτήματα, αποζητώντας μια πιο ελεύθερη σκέψη από τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Θεοχάρης Μηναίδης  http://www.debop.gr

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη
27.02.2015 - 25.03.2015
21:00
4€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...