Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Cine-κονσέρτο Αστέρω

Cine-κονσέρτο Αστέρω
Στο πλαίσιο του 16ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που διοργανώνεται στην Αθήνα από τις 19 ως τις 25 Mαρτίου 2015, περιλαμβάνεται η ειδική προβολή ενός σινε-κονσέρτου όπου η μπάντα S.W.I.M, θα πλαισιώσει μουσικά την προβολή της «Αστέρως», με ένα live soundtrack. Οι S.W.I.M. είναι η νέα μπάντα της Μαριλένας Ορφανού (aka Loo/Berlin Brides) και αποτελείται ακόμα από τη Τζίνα Δημακοπούλου (κιθάρες) και τη Μαρία Χατζάκου (τύμπανα). Στο event τραγουδάει η Νατάσα Γιανναράκη. Η βουβή ταινία του 1929 «Αστέρω», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γαζιάδη και πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Θεοδωρίδου και ο Αιμίλιος Βεάκης, θεωρείται από τα πρώτα αριστουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου μεγάλου μήκους και η μοναδική κόπια της ταινίας βρέθηκε στην ταινιοθήκη του Παρισιού.
Πλοκή:
Η βοσκοπούλα Αστέρω χάνει τα λογικά της από αγάπη για έναν πλούσιο πλην όμως καλό βοσκό. Συνέρχεται ωστόσο, μόλις ο αγαπημένος της αποφασίζει να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του και όχι τις προκαταλήψεις της οικογένειάς του. 

Θεοχάρης Μηναίδης    http://www.debop.gr/


Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 41
25.03.2015
20:30
€5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...