Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ «7» του Κώστα Μουρσελά

Μετάβαση Κλεοπάτρα Μουρσελά
Στη σειρά έργων «Μετάβαση», η Κλεοπάτρα Μουρσελά εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις της με έναν δικό της πρωτότυπο τρόπο. Αφηγείται δημιουργώντας αφαιρετικούς-γεωμετρικούς χώρους με στιγμές σημείωσης ή μνήμης, μια στιγμή που κάτι είδε και σταμάτησε εκεί, τοπία γεμάτα μοναξιά, εγκατάλειψη, παγωμένα κτίρια, που κάποτε θα μπορούσε να ήταν σπίτια, καταφύγια, και τώρα έγιναν κουτιά, αφιλόξενοι χώροι. Κάπου κάπου προβάλλουν κάτι φωτισμένοι φεγγίτες λες και προτείνουν μια έξοδο, μια ελπίδα.
Τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα έργα της είναι εγκλωβισμένα, στριμωγμένα, με αδρά μάτια, βυθισμένα σ' ένα κενό, σαν να διασχίζουν αόρατα τοπία, σε αναμονή μιας συμφοράς που πλησιάζει, γίνονται όλο και πιο αχνά, διάφανα, σαν να περιμένουν κάτι που δεν έρχεται, μπαίνουν στα έργα από διαφορετικές εποχές, διαφορετικούς χρόνους, με βλέμματα σταματημένα.
Μετάβαση Κλεοπάτρα Μουρσελά
Αυτή η σειρά των έργων λειτουργεί εννοιολογικά –η μνήμη καταγράφει τους χώρους, αφαιρεί την ύλη τους– κρατώντας όμως θραύσματα στιγμών, συγχέει δημιουργώντας επίπεδα, άλλοτε διάφανα και άλλοτε συμπαγή, τα χρώματα αλληλεπιδρούν, μπαίνεις με το βλέμμα αλλά και με τη μνήμη από το ένα επίπεδο στο άλλο, οι γραμμές γίνονται χρώμα, αποχρώσεις, οι μεταβάσεις είναι πολύ λεπτές, ασυναίσθητες, προκαλώντας σημεία ελευθερίας αλλά και εγκλωβισμού.
Εγκαίνια έκθεσης: 3 Μαρτίου 2015, στις 8μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 3-26 Μαρτίου 2015
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. / Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.
Γκαλερί «7»: Σόλωνος 20, 106 73, Αθήνα, τηλ.-fax: 210.3612050, email: gallery7@hol.grwww.gallery7.gr
Μετάβαση Κλεοπάτρα Μουρσελά
Μετάβαση Κλεοπάτρα Μουρσελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...