Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καίτη Φλώρου, η βασίλισσα της γραφομηχανής

Καίτη Φλώρου, η βασίλισσα της γραφομηχανής
Μια γυναίκα που ξεκινάει την καριέρα της ως μία απλή δακτυλογράφος, ειδικευμένη σε θεατρικά έργα και σενάρια. Μια γυναίκα που, 50 χρονιά μετά, βρίσκεται όχι απλά να γράφει κείμενα αλλά αρχίζει να επεμβαίνει σε αυτά. Γίνεται η πρώτη θεατής – κριτής του κάθε έργου. Και κάπως έτσι καθιερώνεται σαν αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής. Αυτή τη φορά οι άλλοι μένουν πίσω από τις κάμερες και η Καίτη Φλώρου γίνεται πρωταγωνίστρια.
Ο Προκόπης Δάφνος, βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας με τουλάχιστον 35 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, δημιουργεί από το 1989, ντοκιμαντέρ για τους τεχνικούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καταγράφοντας μέσα από τις μαρτυρίες τους αυτή τη σημαντική περίοδο για την έβδομη τέχνη στη χώρα. Για την ταινία του ''Καίτη Φλώρου, Η βασίλισσα της γραφομηχανής'', έλαβε Τιμητική Διάκριση στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014.  
Προλογίζει: ο σκηνοθέτης Κώστας Βρεττάκος 
Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος,
16.03.2015
20:30
€3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...