Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Moving Silence 2015

Moving Silence 2015
«Θέλουμε να επαναφέρουμε την ποίηση των βωβών ταινιών στο παρόν. Η σιωπή δεν είναι σιωπηλή», μας λένε για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές του Moving Silence Festival.
Μία ομάδα μουσικών, εικαστικών και καλλιτεχνών του κινηματογράφου δημιουργούν μία νέα πλατφόρμα σύγχρονων βωβών ταινιών, που συνδέει το σινεμά -έτσι όπως γεννήθηκε- με την αισθητική του σήμερα, τη μουσική παραγωγή και τα νέα τεχνολογικά μέσα.
'Ενα φεστιβάλ που έκανε την παρθενική του στο Βερολίνο [ιδρυτές Marco Brosolo (μουσικός), Matthias Fritsch (κινηματογραφιστής), Federico Bassetti (παραγωγός)] το καλοκαίρι του 2009, έρχεται στην Αθήνα για να επικεντρωθεί φέτος στην έννοια του «πορτρέτου», περιλαμβάνοντας προβολές βωβών ταινιών συνοδεία live μουσικής, εργαστήρι παραγωγής 16 μουσικών «πορτρέτων» από τον καθηγητή κινηματογράφου Michael Brynntrup και την έκθεση από βιντεάκια GIF Jiggling Golems.
Στις προβολές περιλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στο δίπτυχο Πορτρέτο-Χαρακτήρας με 11 ταινίες μικρού μήκους (Ινστιτούτο Γκαίτε, Παρασκευή 13/3 στις 20:00), καθώς και η ταινία JESUS - THE FILM, ένα μνημειώδες έργο 35 επεισοδίων που γυρίστηκε με τη συμμετοχή 22 Γερμανών κινηματογραφιστών και θα προβληθεί στον υπέροχο κινηματογράφο Ίριδα, το Σάββατο 14/3, στις 21:00 συνοδεία μουσικής από πολλούς νέους Έλληνες και μη μουσικούς. 

Σταυρούλα Πανοπούλου  http://www.debop.gr/

Περισσότερα εδώ http://www.marcobrosolo.net/ms/index.html
 Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16 / Ίριδα, Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας / Circuits and Currents, Νοταρά 13
12.03.2015 - 16.03.2015
Πε - Δε (πολλαπλές ώρες, πατήστε στο link)
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...